Nieuws uit de regio

15-05-2022 - Heist-op-den-Berg

20 jaar 'Met Elkaar Gaat Alles'

Sinds het schooljaar 2002-2003 slaan de Heistse basisscholen de handen in elkaar om een uniek, netoverschrijdend samenwerkingsverband op te richten. In die voorbije 20 jaar hebben de Megascholen hun motto ‘Met Elkaar Gaat Alles’ waar gemaakt. Wat in het eerste jaar begon met het organiseren van één gezamenlijke activiteit groeide de voorbije 20 jaar uit tot een grootse organisatie met tal van activiteiten en projecten voor alle kinderen van de Heistse basisscholen.

Op maandag 16 mei organiseren de Megascholen hun jaarlijkse Mega-avond voor ouders en leerkrachten in de Blauwe zaal van CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Om hun 20 jarige samenwerking te vieren kozen ze voor de ontspannende cabaretvoorstelling ‘Amai’ van Heistenaar Pieter Verelst, vol humor en muziek. Want amai! Het is en was toch allemaal wat!

Eén van de unieke aspecten van deze samenwerking is het grensoverschrijdend karakter, zowel vrije als rijksscholen en het gemeentelijke onderwijs trekken samen aan hetzelfde zeel. Voorzitter van de Mega-scholen is Wim Claes, directeur van de Vrije Basisschool Heist-Goor. Samen met de gemeente en de gemeentelijke diensten nemen de directies van de scholen de concrete realisatie van de verschillende projecten op zich; zoals Schoolbib en activiteiten in de bib, Schoolvoorstellingen in CC Zwaneberg, Dode hoek lessen, Project ‘Armoede dicht bij huis’, Radio Retro in de rusthuizen, Project ‘10 000 stappen’, Scholencross, Art @ The Academy, Mega fietsparcours oefenen en fietsexamen, Muzisch project ‘Iedereen Kunstenaar’, …

Maandelijks komen de directies van de basisscholen samen met alle betrokkenen van de gemeentelijke diensten. Dit is de ideale voedingsbodem voor nieuwe ideeën … het is een dynamisch en actief overleg waardoor steeds meer en meer thema’s aan bod komen en projecten uitgedacht en gerealiseerd worden.

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Speciale promoties Check het hier