Nieuws uit de regio

10-05-2022 - Hallaar

Heist zet het op een lopen

Nu dat Heist Loopt niet meer doorgaat, is de Averegtenjogging het grootste loopevenement uit de regio. Op vrijdag 20 mei verzamelen alle sportievelingen (en ook velen die pas de loopschoenen hebben aangetrokken) zich aan de kantine van KFC Molenzonen in de Spekstraat te Hallaar. De jogging van de Berglopers is de eerste manche in het joggingcriterium Rondom Netedal, dat na een tussenpauze van 2 jaar, opnieuw kan doorgaan.

Het grootste loopevenement Heist Loopt gaat na 13 edities niet meer door, eigenlijk omdat de organisatie een beetje uit zijn voegen was gebarsten, een enorm financieel risico inhield en een grote ploeg vrijwilligers op de been moest brengen, hetgeen steeds moeilijker werd. Dat maakt dat de Averegtenjogging, met op het hoogtepunt ongeveer 1000 deelnemers, niet alleen de eerste jogging van het Heistse loopseizoen is, maar ook de meest succesvolle. Een deel van het succes is vooral te verklaren door het prachtige parcours, waarvan slechts 20 % over asfalt en de rest over goed beloopbare bospaden door het Averegtendomein.

De Averegtenjogging heeft dit jaar slechts 2 afstanden: 5 en 10 km en natuurlijk ook nog steeds de kinderwedstrijden op het voetbalveld van Molenzon zelf. Vanaf 17 u zijn er de kinderlopen van 100, 400 en  800 m voor de verschillende leeftijdscategorieën en 400 m voor de G-atleten. Om 19.45 u staart de 5 km en de 10 minuten later de 10 km. Inschrijven kan online tot 16 mei via www.rondomnetedal.be aan 5 euro, maar ook de dag zelf aan 6 euro.

De joggings van het criterium Rondom Netedal zijn:

1             Vrijdag  20/05/2022        Hallaar  Averegtenjogging
2             Zaterdag             4/06/2022          Schriek  Uyleloop
3             Zaterdag             18/06/2022        Schriek  Groentejogging
4             Vrijdag  8/07/2022          Wiekevorst         Hoevejogging
5             Vrijdag  30/07/2022        Wiekevorst         10 km van Wiekevorst
6             Maandag            8/08/2022          Booischot           32 ste Kermis Stratenloop
7             Zaterdag             10/09/2022        Pijpelheide          De Hei Loopt

Wie aan 5 van de 7 jogging deelneemt, krijgt een cadeaucheque van de gemeente Heist, te spenderen bij de lokale Heistse handelaars

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Speciale promoties Check het hier