Nieuws uit de regio

05-05-2022 - Schriek

Gilde zet de bloemetjes buiten

Van de Schriekse Landelijke Gilde wordt verteld dat ze graag de bloemetjes buiten zetten. Op zondag 8 mei doen ze dat letterlijk met de Bloemen- en Rommelmarkt in het centrum van Schriek. Liefhebbers van een mooie moes-of siertuin moeten dan zeker afzakken naar het kerkplein van Schriek voor de jaarlijkse markt van de Landelijke Gilde. Op enkele jaren is het evenement een begrip geworden in de ruime regio.

 Het grote kerkplein aan de Leo Kempenaersstraat is al veel te klein geworden om de meer dan 200 standhouders een plaats te bieden. Ook de omliggende straten als de Kleine en de Grote Kerkweg zijn de hele dag verkeers vrij om alle kraampjes een plaats te bieden. Vanaf 10 u kan je er vast leuke planten op de kop tikken om je omgeving op te vrolijken of om er een echte culinaire tuin van te maken. De marktkramers geven u graag uitleg welke grond en meststoffen je moet gebruiken, hoe je de planten moet verzorgen en tips voor het gebruik in de keuken.  Tussen de plantenkramen staan de brocante standjes opgesteld. Wie er snel bij is, kan hier zeker zaakjes doen. Zoals men van de Schriekse Landelijke Gilde gewoon is hoef je hier ook geen honger of dorst te leiden.  Na een leuke wandeling kan je bekomen op het gezellige, grote tuinterras aan het parochiecentrum. Hier kan je iets drinken en heerlijk pannenkoeken en hamburgers proeven. De Landelijke Gilde tracht het verkeer zoveel als mogelijk in goede banen te leiden door extra parkings te voorzien in de buurt. De vorige editie trok meer dan 10.000 bezoekers.

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier