Nieuws uit de regio

04-05-2022 - Heist-op-den-Berg

Ferme fietsen in Landelijk Heist

Her en der zijn er de voorbij e dagen ludieke installaties met fietsen opgedoken in Heist-op-den-Berg. Dat is een gezamenlijk initiatief van Ferm en Landelijke Gilde Heist-op-den-Berg die op een leuke en creatieve manier de fiets in het straatbeeld van Heist willen brengen. Beide verenigingen nodigden hun leden uit om vanaf begin mei tot eind augustus een versierde fiets te plaatsen in hun voortuin als teken van hoop op een betere zomer na twee moeilijke coronajaren en als uiting van een vreedzame samenleving.

Als fietsende en wandelende verenigingen promoten wij op een ludieke manier de fiets via een kleurrijke Ferm Landelijke fiets- en wandelroute in de gemeente.

Vanaf 1 mei tot 31 augustus kan je langs die versierde fietsen in de voortuin rijden of wandelen. Je kan ook een waardering geven aan de deelnemers via een QR-code op de infoborden bij de versierde fietsen. In totaal zijn er 56 versierde fietsen. De meesten staan bij leden van Ferm en/of Landelijke Gilde in de voortuin maar er zijn ook een paar openbare parkjes in Heist waar een versierd exemplaar te vinden is waaronder het parkje aan de Toeristische Dienst, de parkjes in Heist van vzw WildeWeide, de berghelling enzovoort.  Het woonzorgcentrum Berkenhof en Ten Kerselaere hebben tijdens creanamiddagen met hun bewoners fietsen versierd die opgesteld staan aan de inkom. Ook leerlingen van Go! Atheneum Heist hebben hun beste beentje voorgezet om de ingang op te smukken met een bebloemde fiets. Alle deelnemers zijn te vinden in de gratis infobrochure bij de Toeristische Dienst aan de Postweg. Je kunt deze infobrochure vinden via de volgende link https://guuhs.stackstorage.com/s/61GNy4hIgu8YyjUQ   Er is een wandelroute van 7 km die mee opgenomen is in het project ’10 000 stappen’ van de gemeente Heist. De fietsroute van 40 km  loopt over verschillende deelgemeenten van Heist. De wandel- en fietsroute kun je downloaden via de QR-codes op de affiches of de infoborden bij de tuinen. Via een QR-code bij de fietsen kan je ook een beoordeling geven voor de mooiste creatie.

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Speciale promoties Check het hier