Nieuws uit de regio

02-05-2022 - Heist-Goor

Teveel inbraken in de Rashoevewijk

De Rashoevewijk, tussen de N10 en het centrum van Heist-Goor, kwam in het verleden al eens in het nieuws door wateroverlast, maar ook door de inbraken die er regelmatig gebeurden. Daarom slaan de lokale politiezone, buurtbewoners en lokaal bestuur de handen in elkaar voor de oprichting van een BIN (Buurt Informatie Netwerk). Ook voor andere regio’s wordt overwogen om een BIN op te richten.

Een BIN is een samenwerking tussen deze verschillende partners om de veiligheid en het veiligheidsgevoel in de buurt te verhogen. Buurtbewoners en politie houden elkaar op de hoogte van wat er gebeurt in de buurt. Deze uitwisseling van informatie zorgt voor meer sociale controle en kan leiden tot minder criminaliteit “Tussen 2018 en nu zijn er in de Rashoevewijk 15 (pogingen tot) diefstallen in woningen plaats gevonden. Het initiatief komt van de buurtbewoners zelf”, vertelt Marc Daems, commissaris van politie. “Omwille van het groot aantal inbraken wil het lokaal bestuur van start gaan met zo’n informatienetwerk. Het is de bedoeling en belangrijk dat als mensen verdachte handelingen of gedragingen vaststellen, deze meteen aan de politie laten weten via het nummer 101”.

Boor de BIN Rashoevewijk werd Kathrine Plancke als coördinator aangesteld: “Hoe meer BIN-leden, hoe meer ogen die een oogje in het zeil kunnen houden. We roepen buurtbewoners op om zich mee te engageren in het buurtinformatienetwerk.”

Op donderdag 5 mei om 19 u wordt er een eerste informatievergadering georganiseerd in parochiezaal Termolen aan de Pastoor Mellaertsstraat in Heist-Goor. Alle buurtbewoners van de Rashoevewijk die interesse hebben krijgen hier de nodige info en kunnen indien gewenst vragen stellen. Dat zijn de inwoners van Rashoevestraat, Zandvoortstraat, Iepestraat, Sparrestraat, Essestraat, Eikestraat, Burgerheidestraat, Halfbunderstraat en Drieshoevestraat. Inschrijven voor deze infosessie kan via bin.rashoevewijk@gmail.com

In de toekomst wordt overwogen om in Heist nog een aantal BIN’s op te richten. Wie interesse heeft, neemt contact met de lokale politie. Via de website www.besafe.be/nl/veiligheidsthemas/buurtinformatienetwerk  kan je alvast meer info terugvinden over de voorwaarden om een BIN op te richten

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier