Nieuws uit de regio

23-04-2022 - Heist-op-den-Berg

Rotary naar Scherpenheuvel

Sommigen doen het voor religieuze redenen, om een gunst af te smeken maar velen gewoon ook voor de sportieve prestatie: de wandeling te voet nar Scherpenheuvel. Maar je kan het ook doen om een goed doel te steunen: Rotary Heist wil in de Werftsesteenweg een dag- én nachtopvang bouwen voor 12 mensen met zorgen. Op 1 mei organiseren ze een sponsor wandel- of looptocht naar Scherpenheuvel, met naar keuze vertrek uit Heist (30 km), Westmeerbeek (20 km) of Wolfsdonk ’10 km). Rotary zorgt voor busvervoer en lunchpakket.

Vorig jaar heeft Rotary Heist-op-den-Berg, ten voordele van onze Actie Zorgenmens, de eerste editie Heist Wandelt naar Scherpenheuvel georganiseerd. Door de aanhoudende Covid-pandemie werd de wandeltocht voorzien op 1 mei verplaatst naar 15 augustus. Geen ideale start, maar alleszins was het een geslaagde eerste editie. Gert Vercammen en zijn team hopen en rekenen erop dat ze de 1-mei-wandeling jaarlijks kunnen herhalen en er een vaste waarde van kunnen maken.

Op www.heistlooptenzingt.be vind je de verschillende formules, al dan niet met de bus terug naar Heist en inschrijvingsmodule.   Centrale plaats in Heist is De Sporthal in de Lostraat waar de tocht van 30 km start en plaats is om de auto te parkeren. Kies je voor 10 of 20 km, dan kan je daar de bus nemen naar Wolfsdonk of Westmeerbeek. . U kan de wagen hier parkeren. U moet zich hier aanmelden bij het ontvangstcomité. De tocht van de 30 km start op deze plaats. Kiest u voor de formule 10 of 20 km mét een busdienst, dan kan u op deze plaats de bus nemen die u zal vervoeren naar het vertrekpunt Westmeerbeek of Wolfsdonk. Je  ontvangt er een deelnamebandje van de door u gekozen formule. Daarnaast krijgt u een brochure met de route en bevoorradingsplaatsen, een overzicht van onze partners en andere nuttige informatie.  Aankomst is voorzien in café/restaurant Molenhuis. Hier is voor iedere deelnemer een drankje en een oorkonde voorzien Daar staan ook de bussen ook klaar om u terug naar de Sporthal in Heist te voeren. De laatste bus naar Heist vertrekt omstreeks 17u00.  Inschrijven doe je ten laatste op 25 april.

Met de opbrengst wordt in de eerste plaats het nachtverblijf van Nethedal gefinancierd, maar een deel gaat ook naar het Project ‘Schoolondersteuning Heist’. Elk schooljaar verlaten ook Heist jongeren de schoolbanken zonder diploma secundair onderwijs. Vroegtijdige schoolverlaters zonder diploma of andere kwalificatie betreden de arbeidsmarkt in een kwetsbare startpositie. Om de ongekwalificeerde uitstroom in de Heistse scholen in te perken, is het project ‘Schoolondersteuning Heist’ opgestart..

 

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier