Nieuws uit de regio

25-01-2022 - Heist-op-den-Berg

Het 'Oosterweel' van Heist van start

Vanaf maandag 31 januari beginnen de werken aan de ‘Ovonde N10-N15’, in de regio Heist bekend als het ‘Kruispunt Fabiola’.  In 2022 zijn het alleen ‘voorbereidende werken’ door de nutsmaatschappijen voor water, elektriciteit, gas en communicatie. Toch zal dit al de nodige verkeershinder met zich meebrengen.  In oktober begint de aanleg van de 5de arm naar het Heistse industriepark en vanaf januari de eigenlijke verkeerswerken met onder meer de aanleg van 5 fietstunnels. De oppervlakte van het nieuwe kruispunt zal het dubbele zijn van de huidige grootte.

Vanaf 31 januari breekt de aannemer waar nodig voortuinen op en verwijdert struiken, planten en bomen langs de N10. Ook de legendarische dancing Fabiola, waar nu de Collect & Go van Colruyt gevestigd is, wordt opgebroken. Deze werken duren ongeveer een maand. Voor de veiligheid van de fietsers op de N10 Lier Aarschot (bijvoorbeeld met de fiets van Van Hool) wordt vanaf het kruispunt met de Houwstraat in Berlaar-Heikant een omleiding voorzien richting Heist en Begijnendijk. Omgekeerd geldt dezelfde omleiding voor doorgaand fietsverkeer. Fietsers die effectief in de werfzone op de Aarschotbaan of de Liersesteenweg moeten zijn, kunnen uiteraard wel doorfietsen tot aan hun bestemming.

Einde februari zijn de eerste omleidingen voor het gemotoriseerd verkeer op de N15. Van Heist-centrum naar Putte mag je tot op de rotonde, maar dan richting Lier tot aan de Houwstraat in Berlaar-Heikant. Andersom van Putte naar Heist-centrum mag je ook tot op de rotonde, maar dan richting Aarschot tot aan de Lostraat.  Deze omleiding zal alvast 2 maanden duren.
Wie vragen heeft over de wegenwerken kan terecht op bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Speciale promoties Check het hier