Nieuws uit de regio

11-01-2022 - Putte

Eerste kindjes geprikt in Klein Boom

Op dinsdag 11 januari vanaf 14 u kregen de eerste kinderen  tussen 5 en 11 jaar van Heist, Bonheiden of Putte hun corona vaccin in de evenementenzaal van Klein Boom te Putte. Van de 5434 uitnodigingen die op 27 december werden verstuurd, hadden er al 2070 kinderen via hun ouders een afspraak ingeboekt. Voor de gelegenheid was Klein Boom een beetje aangepast met leuke posters, een tekenfilm voor de wachtenden en enkele clowns die de kinderen animeerden.

“We hebben  er bewust voor gekozen dat de ouders de afspraak zelf kunnen inboeken”, vertellen hoofdarts Guido Penninckx en Roger Oeyen van de vrijwilligerswerking. “Zoals de afspraken nu stijgen, zullen we zeker meer dan de helft van de kinderen kunnen inenten. Tot op heden loopt alles bijzonder vlot en hebben we nog geen problemen gehad.”

“Het is een beetje anders dan bij volwassenen”, vertelt Karin, een verpleegster op pensioen, die al van in het begin mee spuitjes zet. “Bij volwassenen maak je wat minder tamtam, de nodige vragen stellen en hup, het spuitje er in. Bij de jongsten pakken we het wat voorzichtiger en vrolijker aan, maar ik heb nog geen moeilijkheden gehad met de kinderen”. Na hun spuitje mogende kinderen nog een kleine gadget kiezen en een tekenfilm kijken terwijl ze eventjes wachten voor naar huis te gaan.

Ook volgens Chris Van Tongelen, de grote baas van het vaccinatiecentrum, loopt alles op wieltjes: “We kunnen putten uit een pool van 804 vrijwilligers op dit moment. Dat is ruim voldoende en er komen er nog regelmatig bij. Sommigen zijn zelfs teleurgesteld dat ze maar één shift per week kunnen doen.”

Het vaccinatiecentrum is verhuisd van de grote hal, naar de evenementenzaal waar normaal fuiven en dergelijke doorgaan. “Tot einde januari kunnen we zeker hier blijven,” vertelt burgemeester Peter Gysbrechts. “In februari kunnen we eventueel een deel van de grote hal terug gebruiken. We zijn ondertussen goed getraind zodat we in een paar uur de hele accommodatie kunnen afbreken en terug opbouwen”.

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

The Social Boutique

Tapas & Wine bar Foodsharing

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier