Nieuws uit de regio

26-11-2021 - Itegem

Welle hemme alles, zelfs Itegemse gin

Nadat ze een tijdje geleden de ‘Itegemse Sloek’ hadden gelanceerd, wilden Steven en Kim De Keuster van het pop-up Keustcafé ook een gin lanceren. Oorspronkelijk zou de gin ‘2222’ heten, naar het postnummer van Itegem. Omdat alcoholstoker Jos van Sky Spirits uit Putte op de dag van het overlijden van de grootmoeder van Steven, zijn probeersel kwam in Itegem presenteren, heet de nieuwe sterke drank Gin Jenny. Door de corona-epidemie zal het Keustcafé dit jaar zijn deuren niet openen, maar misschien komt er wel een Pasen pop-up in het voorjaar.

“In de zomer van 2020 kregen we het idee om een Itegemse gin uit te brengen”, begint Steven het verhaal. “Zelf stoken doen we niet, maar we hadden wel een idee hoe onze gin zou moeten smaken, en vooral herkenbaar zijn aan de neus. Een naam hadden we al met 2222, waarbij de cijfertjes in spiegelbeeld een hartje vormden. Met onze aanwijzingen ging Jos aan de slag, maar toen sloeg de coronapandemie in alle hevigheid toe. Ook mijn grootmoeder Jenny (85) die naast onze deur woonde werd getroffen door het virus en overleed na een strijd van 2 weken.  Ze was nochtans nog bijzonder vitaal voor haar leeftijd, ging regelmatig fietsen en zwemmen, zat op Facebook en was een heel bekende figuur in Itegem. Net op de dag van haar overlijden kwam de ginstoker zijn probeersel presenteren, maar ons hoofd stond er natuurlijk niet naar en de fles werd ver weggeborgen.  Enkele maanden later werd de gin terug teruggevonden in onze drankkast en geproefd. Ik vond de smaak onmiddellijk fenomenaal, precies hetgeen ik er van verwacht had. Het smaakt fris met leuke citrus toets en heeft een goede neus.  Als eerbetoon aan mijn grootmoeder hebben we dan ook snel beslist om de naam te veranderen in Gin Jenny”.

Op het etiket van de fles hebben Kim en Steven ook het silhouet van Jenny laten drukken als eerbetoon aan deze Itegemse dorpsfiguur. De smaakgevende ingrediënten hoeven niet geheim te zijn: citroen, sinaasappel, gember, eucalyptus, munt en salvia. De gin kan besteld worden via https://forms.office.com/r/f89PBRtWN5 en wordt binnenkort waarschijnlijk ook verdeeld via de Itegemse Delhaize. Speciaal voor de feestdagen is er ook een feestverpakking, samen met de Itegemse Sloek.

Bezige bij Steven, die in de eerste plaats leraar STEM-richtingen is in het Githo te Nijlen,  heeft ondertussen ook een nieuwe t-shirt lijn ontworpen, speciaal voor Heistenaren. Vooral de quote ‘Welle hemme alles’ blijkt alvast bijzonder succesvol te zijn.

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

De Banier

Verkoop van Chirokleren, spelmateriaal en creatieve producten om te knutselen

lees meer

Speciale promoties Check het hier