Nieuws uit de regio

24-11-2021 - Heist-op-den-Berg

Heistenaars moeten meer stappen

Een groot deel van de Vlamingen, dus ook de gemiddelde Heistenaar beweegt nog te weinig. De dienst Jeugd en Sport lanceert daarom een vier jaar durende beweegcampagne, waarbij 10.000 stappen centraal staan. Op 24 november 2021 werd de aftrap gegeven tijdens een plezant evenement:  Voor De Sporthal stonden twee loopbanden waar op 12 u zoveel mogelijk gestapt/gelopen werd. Eén band werd bemand door de personeelsleden van Jeugd & Sport, de andere band door sympathisanten en sporthalbezoekers. De eerste stappen werden gezet door Eva Van den Brande die binnenkort haar partijgenoot Patrick Feyaerts opvolgt als schepen van sport. Feyaerts moest helaas forfait geven omwille van een blessure.

“Niet alle volwassenen halen de aanbevolen beweegnorm van 150 minuten matig tot hoog intensief bewegen per week en bewegen met andere woorden nog te weinig”, aldus Floor Van Reeth en Katrien Thielemans die in Heist het project trekken.” Daar willen we wat aan doen en daarom blaast de Vlaamse Overheid de komende vier jaar de alombekende 10.000 stappen-campagne nieuw leven in. Stappen zetten is namelijk de laagdrempeligste manier om dagelijks tot de aanbevolen hoeveelheid beweging te komen. Ook Heist-op-den-Berg willen we ons engageren om beweegvriendelijkere buurten uit te bouwen en om de inwoners te motiveren om elke dag voldoende stappen te zetten. 10.000 stappen is een streefdoel, maar elke stap extra is al goed voor de gezondheid. Vandaar de slogan van de nieuwe campagne: ‘Elke stap telt!’.”

Daarnaast wordt in  december het spel ‘De Pijl’ gespeeld in Heist. Inwoners maken kans op tal van leuke prijzen. Daarvoor moet je Facebookpagina van Sport en Jeugd Heist liken - daar komen ze het allemaal te weten!

Tijdens de campagne ligt de focus elk jaar op een ander thema. In dit eerste jaar wordt de boodschap ‘Elke stap telt!’ zichtbaar gemaakt in het straatbeeld. Straatsignalisaties in elke deelgemeente laten zien dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in de buurt ook extra stappen opleveren. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld zien hoeveel stappen ze zetten van de bibliotheek tot aan het gemeentehuis. Of tussen de bakker en de slager. En krijgen ze subtiele duwtjes in de rug!

Meer info: Sport en Jeugd, 015 75 86 57, sportenjeugd@heist-op-den-berg.be

 

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Speciale promoties Check het hier