Nieuws uit de regio

11-11-2021 - Heist - Zonderschot

Casa di Colore begint meer vorm te krijgen

Een zestal ouders van kinderen met een beperking werken al een tijdje aan ‘Casa di Colore’, een opvanginitiatief met artistiek culturele inslag. In zaal Withof in Heist-Zonderschot werd een stand van zaken gegeven met als extra de overhandiging van een cheque van 25.000 euro, bij elkaar gebracht door de uitbaters van de Zonderschotse Schapenstal. De opbrengst was al gerealiseerd in 2019, maar kon, om de bekende redenen, pas nu overgemaakt worden aan Casa di Colore.

Het is de bedoeling van Gert Dupont en zijn collega-initiatiefnemers om een huis op te richten voor 8 gasten. Dus niet te groot zodat het een echte ‘thuis’ kan worden  en geen grote ‘instelling’. "Een samenleving laat haar mate van beschaving uiteindelijk afmeten aan de manier waarop ze met de zwaksten omgaat," aldus een citaat dat Dupont aanhaalde. Daarom is hij met zijn collega’s op zoek naar een stuk grond waarop ze opstalrecht zouden kunnen verwerven om daar dan, eventueel door een derde partij, een gebouw op te trekken, bijvoorbeeld in een huurkoopovereenkomst. Mogelijks zou dat op ’t Zonderschot kunnen gebeuren, maar de onderhandelingen lopen nog. Naast de permanente opvang voor 8 gasten, zou er ook plaats zijn overdag voor enkele extra mensen met noden die daar overdag op weekdagen terecht kunnen . Het is de bedoeling een ‘open huis’ op te trekken, met alle comfort voor de permanente bewoners, met daarnaast creatieve ateliers die dan eventueel ’s avonds ter beschikking kunnen gesteld worden verenigingen uit de lokale gemeenschap. Voor de dagateliers wordt gedacht aan drie pjilers:  beweging en dans, muziek en beeldende vormen ( met klei). De juiste financiële formule moet nog gevonden worden, maar “het is niet de bedoeling om te werken zoals in de Vlaamse ouderenzorg, die soms door Franse imperiums wordt leeggezogen”, aldus Dupont.

De financiering van de werking zal dan gebeuren met een deel van het ‘persoonsgebonden assistentie budget’, maar ook met bijdragen uit de plaatselijke gemeenschap. Zo is Rotary Heist al een belangrijke sponsor, maar de initiatiefnemers waren ook blij met de cheque van 25.000 euro van de Zonderschotse Schapenstal. Alle Zonderschotse verenigingen krijgen een deel van de opbrengst van het eindejaarsevenement op ’t Zonderschot maar Gerry en zijn kompanen zochten ook een goed doel dat ‘lokaal’ en ‘concreet’ moest zijn en kwamen zo bij Casa di Colore terecht. Eén van de Zonderschotse verenigingen De Pintpongers deed er nog een schepje boven op en schonk 600 euro extra, de helft van wat ze kregen uit de grote pot.

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

KN Light

KN Light is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken. Nu ook installateur van zonnepanelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier