Nieuws uit de regio

05-10-2021 - Heist-op-den-Berg

Op zoek naar de beste tekenaar

Enkele jaren geleden kwam Jan Hoet de kunstwerken van de kunstwedstijd van de Heistse cultuurraad  in Zwaneberg  keuren. De Gentse kunstpaus zal er nu niet meer bij zijn, maar er is opnieuw een kunstwedstrijd, deze keer voor grafische kunstenaars. Ben je goed in tekenen, dan moet je zeker een kijkje nemen op www.zwaneberg.be/kunstwedstrijd2021

Sinds 1994 organiseert de Cultuurraad in samenwerking met Cultuurcentrum Zwaneberg en met de steun van sponsors jaarlijks een kunstwedstrijd. De laatste jaren verwierf de wedstrijd een nationale bekendheid met een zekere uitstraling. Altijd zijn er geselecteerden afkomstig uit de regio. Het is een mooie mix van professionele en amateurkunstenaars, zowel jong als oud. Zo worden professionele hedendaagse beeldende kunstenaars geïntroduceerd tussen lokale kunstenaars.

Na drie jaar is de discipline ‘grafiek’ of tekenkunst weer aan de beurt. De jury (Tom Liekens, Rik De Boe en Tom Dries, Hilde Van Canneyt, Ariane Van der Veken en Tamara Derdin) zoekt naar kunstwerken in de tijdsgeest van vandaag. Ze gaan op zoek naar verfrissend, vernieuwend en origineel werk. Elke deelnemer kan maximum twee werken van recente datum inzenden. De winnaar verdient 1000 euro en een waardebon van 250 euro van ’t Kaderke. Voor nummer twee en nummer drie is er respectievelijk 400 en 200 euro.

De werken moeten afgeleverd worden in Cultuurcentrum Zwaneberg op één van de volgende dagen:
vrijdag 12 november 2021 van 10 tot 17 uur
zaterdag 13 november 2021 van 11 tot 15 uur
maandag 15 november 2021 van 10 tot 17 uur

De werken die geselecteerd worden nemen deel aan een tentoonstelling in de exporuimte in Zwaneberg  van 20 november tot 6 januari. De tentoonstelling eindigt die avond met een lezing van Rinus Van de Velde. De proclamatie en de prijsuitreiking aan de laureaten vinden plaats tijdens de vernissage van de tentoonstelling van de geselecteerde werken op vrijdag 19 november 2021 om 20.30 uur .

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier