Nieuws uit de regio

25-09-2021 - Schriek

Bioboer Akelei genomineerd voor Bio VLAM

Op zaterdag 25 september reikte Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits de eerste BioVLAM uit. Dat is een nieuwe award waarmee we bedrijven die een pioniersrol opnemen in de biosector in de kijker willen plaatsen. Bij de 5 genomineerden was er ook de vzw Vitale Rassen die aangestuurd wordt door de bioboerderij Akelei uit de Haachtsebaan te Schriek

Vitale Rassen is een samenwerking van Akelei met verschillende boeren-vermeerderaars, de manier van zaden telen en vermeerderen en de eigenschappen van de ‘telersselecties’ die ze op die manier voor collega-bioboeren beschikbaar kunnen maken.

Vitale Rassen wordt bestuurd vanuit Akelei door Greet Lambrecht, Sam De Raeymaeker en Floriaan D’hulster. Ze zijn bijzonder tevreden met de nominatie: ”Wij zijn met z'n allen heel erg vereerd dat we bij de vijf genomineerden zijn! Dat is een mooie beloning voor onze inspanningen, maar ook goed nieuws voor het verhaal van onze zaden, dat hierdoor weer wat aandacht krijgt.”

De kandidaten voor de allereerste Bio VLAM kwamen van zeer uiteenlopende bedrijven, stuk voor stuk echte ambassadeurs voor hun collega-bedrijven. De dossiers waren van zeer hoog niveau en dragen allemaal bij tot de groeiende biosector. Innovatief en duurzaam ondernemen en de passie voor bio werden in elk dossier ruimschoots onderstreept. De uiteindelijke winnaar werd ‘La vie est belle’ uit Oostkamp

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Speciale promoties Check het hier