Nieuws uit de regio

21-09-2021 - Heist - Zonderschot

Nog veel onbekende paadjes in Heist

‘Bamis’ is een oud-Kempens woord voor ‘Herfst’. De mannen en vrouwen van wandelsportvereniging IVAS moesten dus niet lang nadenken  voor een naam voor hun wandeltocht op het einde van september. Zondag 26 september gaat de eerste après-corona versie van de Bamistocht van start in zaal Withof in de Withofstraat op ’t Zonderschot. Voor corona haalden de Itegemse wandelvrienden gemakkelijk 2000 wandelaars. Voor dit jaar hebben Johan Dierckx en Guido Vertommen geen idee hoeveel volk ze kunnen verwachten.

De Itegemse Wandelsportvrienden André Scheers staan er voor bekend dat ze steeds weer onontgonnen paadjes in de eigen regio kunnen vinden om hun parcours uit te tekenen. “Daar zijn we dan ook een half jaar op voorhand mee bezig”, vertellen Johan en Guido. “We tekenen eerst een plan uit in grote lijnen en zoeken dan een traject dat naar dat doel leidt. Daarvoor moeten we dikwijls de toestemming van privé-eigenaars vragen. Bij één van de vorige wandelingen moesten we aan niet minder dan 40 verschillende eigenaars toestemming vragen om over hun weide of door hun tuin te wandelen. Als er daar één van weigert, moet je een heel parcours omgooien. Met de veranderde wetgeving op de trage wegen wordt er dat niet gemakkelijker op”.

Voor de Bamistocht van 26 september zijn weer heel wat onbekende paadjes ontsloten, onder meer dwars door de Boomkwekerijen Van Dijck. Verder gaat de wandeling door het domein Ter Laken, langs het kasteel en verder door de vallei van de Grote Nete.  Officieel kan men starten tussen 7 en 15 u maar de ervaring leert dat de die-hards  al om 6 uur voor de deur staan.  Er zijn zelfs wandelaars die de avond van te voren al komen kamperen in hun camper.

Corona zorgt voor heel wat vraagtekens voor de organisatoren: “Wandelsport trekt een ouder publiek aan, die misschien nog wat voorzichtiger zijn”, denkt voorzitter Johan Dierckx, “In de zaal passen wij de horeca-maatregelen toe, publiek zonder masker, maar wel voor de bediening. De catering is minder uitgebreid maar niemand zal met honger of dorst naar huis moeten gaan”. En ook dit jaar gaat en deel van de opbrengst naar het André Scheershuis, het brandwondencentrum van UZ Gent. Daar worden onder meer kinderen met brandwonden opgevangen die men dan bijvoorbeeld een gezamenlijke vakantie aanbiedt.

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Noémie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Speciale promoties Check het hier