Nieuws uit de regio

14-09-2021 - Heist-op-den-Berg

Nieuw gezicht in Heistse gemeenteraad

De Heistse gemeenteraad kwam, na vele maanden, opnieuw samen in de raadszaal in de oude dekenij, zij het in een andere opstelling om de onderlinge afstand te garanderen. Onder meer de audio-opname van de gemeenteraad zorgde er voor dat er extra ondersteuning nodig was door de gemeentelijke technische diensten. Er was ook een nieuw gezicht in de gemeenteraad door het ontslag van Elke Laureys (CD&V), die werd opgevolgd door Ilse Heremans uit Schriek.

Elke Laureys uit Wiekevorst besloot om haar mandaat als gemeenteraadslid neer te leggen omwille van een nieuwe job en de verantwoordelijkheid voor haar jonge gezin dat voor haar niet te combineren viel met een gedreven manier aan politiek doen. Elke nam op 14 oktober 2018 voor de eerste keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en was net geen drie jaar gemeenteraadslid.

De vrijgekomen plaats in de CD&V-fractie wordt ingenomen door eerste opvolger Ilse Heremans. Ilse woont in Schriek en is daar ondervoorzitter van het Uylencomité. Ze is één van de drijvende krachten achter de Uylenfeesten en zet haar schouders onder tal van activiteiten die in Schriek worden georganiseerd. Ilse is voorzitster van de beheerraad van de Heistse bib.

“Als gemeenteraadslid zal mijn aandacht zeker uitgaan naar de online- en offline-dienstverlening van onze gemeente. Als expert-gebruikservaring bij KBC heb ik hier ervaring mee. Daarnaast zal ik ook alles in verband met het verenigingsleven, dat na corona alle steun kan gebruiken en de werking van de bib opvolgen. Hoewel ik helemaal niet had verwacht dat ik in de gemeenteraad zou terecht komen, wil ik deze nieuwe uitdaging met heel veel enthousiasme aangaan.”

Zoals ook bij de online vergaderingen in het verleden, waren er ook  op de eerste gezamenlijke vergadering technische problemen die uiteindelijk wel opgelost geraakten. Sommige raadsleden, zoals Sebastiaan Mariën waren nochtans gewonnen voor het digitale vergaderen, dat volgens hen een aantal voordelen heeft. Directeur Hans Welters zal onderzoeken welke digitale mogelijkheden er in de toekomst, na corona, zijn.

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Speciale promoties Check het hier