Nieuws uit de regio

11-09-2021 - Heist-op-den-Berg

BikeFestHest in het Bergbos

Geen twee zonder drie wordt soms gezegd, maar voor de Heistse Powerbikers was het toch even wachten op de derde editie van hun BikeFestHest. Na twee succesvolle edities in 2018 en 2019, gooide corona roet in het eten. Maar liefst drie keer werd het event uitgesteld! Maar op zaterdag 18 september is het dan toch eindelijk zover. Opnieuw een hele dag BikeFestHest op en rond de Chiroterreinen aan de Kerkhofstraat in Heist.

De grote publiekstrekker is uiteraard de Powerbikers Challenge: een drie uur durende mountainbike race voor teams en solorijders. BikeFestHest is nog een jong mountainbike-event, maar met 250 deelnemers in de eerste 2 edities was het direct een schot in de roos. Er waren blijkbaar veel mountainbikers in de regio die hier zaten op te wachten. Inschrijven is trouwens niet meer mogelijk, want het event is al enige tijd uitverkocht. Enkele afzeggingen zorgden voor een paar vrije plekjes op de startlijst, maar die werden zeer vlug terug opgevuld. Samen met de steun van het gemeentebestuur, de lokale Chiro, enkele privéeigenaars en meerdere sponsors, gaan de Powerbikers er alles aan doen om opnieuw voor een spektakelrijke dag te zorgen. Voor de jeugd wordt het parcours in de voormiddag gereserveerd, zodat zij kunnen racen naar het voorbeeld van de “grote jongens”. Het centrum van de sportieve actie ligt opnieuw aan de lokalen van de meisjes Chiro aan de Kerkhofstraat. En wie het Bergbos en zijn rijke veldritgeschiedenis een beetje kent, weet dat de deelnemers zich aan een best pittig parcours mogen verwachten. De teams van getrainde en minder getrainde mountainbikers komen vooral uit Heist o/d Berg zelf en zoals het hoort, staan er ook meerdere vrouwen aan de start.

Supporters en nieuwsgierigen zijn heel de dag welkom, de wedstrijd zelf gaat door van 14 tot 17 u, de podiumceremonie is gepland rond 18 u. Eten en drinken moet je niet meebrengen, daar wordt ook voor gezorgd! Uiteraard gaat het event door in samenspraak met de gemeente volgens de huidige coronamaatregels, dus hier en daar gaat het toch wat anders zijn dan de vorige edities.

Maar de organisatoren gaan er 100% voor om de veiligheid van deelnemers en supporters te garanderen. De volledige opbrengst van het event gaat opnieuw naar de 1000 km van Kom Op Tegen Kanker, waar de Powerbikers in het Hemelvaartweekend met 3 teams aan de start zullen staan. Meer info kan je vinden op de clubwebsite: www.powerbikers.be  en uiteraard op Facebook en Instagram.

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Speciale promoties Check het hier