Nieuws uit de regio

09-09-2021 - Heist-op-den-Berg

Terug amateurtoneel in Heist

Het amateurtoneel, met in Heist alleen al meer dan 10 verenigingen, heeft anderhalf jaar volledig stilgelegen. De eerste die zijn voorstellingen hervat is het Heists Kamertoneel. Dat was ook dringend nodig, want het HKT moest wel huur betalen voor hun eigen zaaltje in de Kattestraat, maar had geen inkomsten. Daar komt nu verandering in met de opvoering van ‘Zou zo graag’, een theatertekst van Jibbe Willems in een regie van Marthe Anthonis (26), dat eergisteren in première ging.

Voor Marthe is het haar regiedebuut: “Het idee kwam eigenlijk van de acteurs Bram Jacobs en Jodi Heremans die dachten dat ik ondertussen wel ervaring genoeg zou hebben in de toneelwereld”. Marthe heeft de toneelmicrobe met de paplepel ingekregen, want mama Marleen is voorzitster van het Heist Kamertoneel en papa Dirk is duivel-doet-al bij toneelkring De Berthoutzonen in Hallaar. “Vanaf mijn 11 jaar speel ik al mee in Shake, de jeugdafdeling van het HKT en ik mocht ook al in 3 volwassenproducties aantreden. Tot mijn 16de volgde ik ‘woord’ en ‘theater’ aan de Heistse academie, een opleiding die ik nu wil vervolledigen Voor mijn regiedebuut heb ik veel stress gehad, zelfs enkele traantjes gelaten, maar ik hoop dat we er samen toch iets moois van gemaakt hebben. Van Guido Van Rompay, en ervaren rot in het regisseren, heb ik wel wat tips en tricks gehad.  De tekst van Jibbe Willems is vrij abstract. We hebben hem hard moeten ontleden om te begrijpen wat hij wilde zeggen en hebben zelfs de oorspronkelijke titel ‘Iets om van te huilen’ veranderd.” De hele productie wordt verzorgd door een jonge ploeg met ook Shana Verbeeck als regie-assistente en Jonas De Groof die de belichting verzorgd.

‘Zou zo graag’ gaat in première op vrijdag 10 september in het theater in de Kattestraat. Nog opvoeringen op 17, 18, 21, 24 en 25 september en 2 oktober om 20.30 u op 3 oktober om 15 u. Omwille van corona werd de capaciteit van het zaaltje aan de Kattestraat sterk verminderd. Per voorstelling worden er ongeveer 60  bezoekers toegelaten, afhankelijk van de grootte van de bubbels

 Kaarten reserveren via www.heistskamertoneel.be of 0470 86 17 79

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Speciale promoties Check het hier