Nieuws uit de regio

08-09-2021 - Booischot

Lego Masters aan het werk in Hof Ter Laken

Björn Ramant en Corneel Clarys, die vorig jaar de finale haalden van het VTM-programma LEGO Masters, laten hun bouwkunsten los op het kasteel van Hof Ter Laken in Booischot. Ze zullen het monumentale gebouw nabouwen in maar liefst 55.000 steentjes. Nadat ze de voorbije maanden het nodige voorbereidingswerk achter de schermen verrichtten, starten ze zaterdag 11 september effectief met het bouwen van een bijna 2 meter brede maquette. Dat doen ze in het kasteel zelf, tussen 10 en 18 u.

“Onder het motto ‘erfgoed in een hedendaags kleedje’ werd al eerder dit jaar bekend gemaakt dat Corneel en Björn de uitdaging hadden aangenomen om het kasteel van Booischot na te bouwen in Lego,” vertelt gedeputeerde en co-voorzitter van Kempens landschap Jan De Haes, . “Toen was er de hoop dat het bouwen vrij snel kon beginnen, maar jammer genoeg stak de derde golf van het coronavirus hier een stokje voor. De grote hoeveelheid Lego-steentjes die nodig is voor een dergelijk bouwwerk, ongeveer een 55.000 stuks, bleek moeilijk verkrijgbaar. Bovendien wilden we dat jong en oud van dichtbij dit bijzondere bouwproject kon volgen en erbij betrokken kon worden. Tijdens de voorbije maanden maakten Corneel en Björn daarom alvast werk van het digitale bouwmodel”.

Op zaterdag 11 september starten ze dan effectief met het bouwen. Dat doen ze ter plekke, in het kasteel. Tussen 10 en 18 uur kan je een kijkje komen nemen.. Corneel en Björn starten die dag met de effectieve bouw van de bijna 2 meter brede maquette. Heel veel details zullen er daarom nog niet te zien zijn, maar je kan hen uiteraard wel alle vragen komen stellen, een babbeltje komen doen, een foto met hen maken,… . En ze zullen het digitale model alvast tonen.  Opgelet: De Hofdreef is afgesloten voor verkeer. De auto kan je parkeren aan de kerk of in de straat Ter Laken. Van daar is het nog zo’n 10 minuten te voet naar het kasteel zelf. Met de fiets kan je wel tot aan het kasteel rijden.

“De bedoeling is dat we in de komende maanden dan verder bouwen, vertellen Björn en Corneel. ”Dat zullen ze vooral thuis doen. Maar in het najaar willen we nog wel een workshop organiseren waarin kinderen en volwassenen effectief samen met ons aan de slag kunnen om het LEGO-kasteel verder te vervolmaken. Hoe we dat organiseren en wanneer exact, zal wat van de vorderingen en mogelijkheden op dat moment afhangen, maar het wordt sowieso leuk.”.

Op de Facebookpagina van Kempens Landschap kan je meer te weten te komen. Het kasteel van Hof Ter Laken is een prachtige neorenaissancegebouw, dat in zijn huidige vorm gebouwd werd rond 1870. Het gebouw en het omliggende park van 30 hectare weten steeds meer mensen te bekoren sinds Kempens Landschap en de gemeente Heist-op-den-Berg het domein in 2018 kochten en openstelden. Met de bouw in Lego wil men mensen op elke leeftijd enthousiast maken voor erfgoed

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

De Banier

Verkoop van Chirokleren, spelmateriaal en creatieve producten om te knutselen

lees meer

Speciale promoties Check het hier