Nieuws uit de regio

05-09-2021 - Heist-op-den-Berg

'Mijn mama en ik"

Sara Goossens uit Heist-op-den-Berg bracht een uniek kinderboekje uit. ‘Mijn mama en ik” toont met tekst en tekeningen aan kinderen hoe een alleenstaande vrouw met behulp van een zaadjesdonor toch mama kan worden.

Sara is verpleegkundige en heeft een zoontje Rein, van wie ze zielsveel houdt. Dat hoeft niet te verbazen, want Rein kwam er niet zo maar. Sara koos er voor om alleenstaande mama te worden. Ze trachtte zwanger te worden met zaadjes van een donor, maar dat liep niet van een leien dakje. Een eerste zwangerschap liep fout. En ook Rein had een tweelingbroertje of zusje dat het niet haalde.

Hoe leg je later aan je kindje uit dat hij een donorpapa heeft? En dat er medische hulp te pas kwam bij de zwangerschap van mama? Sara ging de uitdaging aan en schreef het kindvriendelijke boekje ‘Mijn mama en ik’. Dat legt aan kinderen uit wat een donorpapa is en hoe inseminatie en de bevruchtingstechnieken IVF en ICSI werken. En ook dat een ‘alleenstaande mama’ eigenlijk  nooit alleen is. Sara werkte samen met Famke Horckmans, die het verhaal omzette naar prettige en kleurrijke tekeningen. ‘Mijn mama en ik’ is een leuk boekje geworden overeen bewust alleenstaande mama en haar baby. Met de kleurrijke tekeningen is het prettig om te kijken, voor te lezen of zelf te lezen.

Het boekje werd uitgegeven door de Heistse uitgeverij Stokstaart, en is verkrijgbaar voor 12,50 euro. Meer info lezen en bestellen kan op de webpagina www.mijnmamaenik.be .

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier