Nieuws uit de regio

04-09-2021 - Wiekevorst

Radio Apollo huist nu in woonzorgcentrum St.Jozef

Radio Apollo in Wiekevorst huisde meer dan 35 jaar in de tuin van Flora Vercammen aan de Wittegracht. Na een korte tussenstop in de voormalige Wiekevorstse pastorij hebben ze nu een nieuw onderkomen gevonden in WZC St.Jozef. Van daaruit maken ze nu internetradio voor Wiekevorst en ruime omgeving. Een glazen wand en webcam zorgen ervoor dat bewoners, bezoekers en luisteraars van het woonzorgcentrum live kunnen meegenieten.

Radio Apollo is nog nét geen 40 jaar een begrip in Wiekevorst en omstreken. In 1982 richtte Benny Deckers samen met enkele schoolvrienden een piratenradio op langs de Witte Gracht in Wiekevorst in de tuin van Flora Vercammen, beter bekend als moemoe Apollo. Door de herverdeling van het radiolandschap verloor de radiozender eind 2017 na meer dan 35-jaar zijn FM-frequentie. Radio Apollo bleef echter niet bij de pakken zitten en hield contact met de lokale gemeenschap en zijn luisteraars door de overstap te maken naar het internet. “Hoewel heel wat luisteraars de overstap maakten van de FM-frequentie naar het internet, was dat niet voor iedereen even evident. Een deel van dit publiek komen we nu terug tegen in het woonzorgcentrum. Zij zijn dus enorm blij dat ze na een 4-tal jaar van “radiostilte” opnieuw kunnen luisteren (en komen kijken) naar hun vertrouwde Radio Apollo”, aldus oprichter Benny Deckers.

Woonzorgcentrum Sint-Jozef in Wiekevorst zet de laatste jaren sterk in op “buurtnetwerken” waarmee het mensen wil ondersteunen bij het vinden van een dienstverlening op maat. Van ouderen die nood hebben aan thuisverpleging of willen deelnemen aan een activiteit, tot jonge gezinnen met een vraag naar kinderopvang. “Buurtzorg Het Pluspunt Wiekevorst” wil het dorp opnieuw samenbrengen en zo een ontmoetingsplaats vormen voor en door iedereen uit de buurt. In dat kader wordt de komst van Radio Apollo ook hartelijk verwelkomd. Burgemeester Luc Vleugels, die het lintje van de nieuwe radiostudio mocht doorknippen, dat de binding van het zorgcentrum van de plaatselijke gemeenschap hiermee nog sterker wordt.  Waarschijnlijk is het een unicum dat een lokale radio voor een dorpsgemeenschap haar uitzendingen verzorgt vanuit een rusthuis. Zaterdag 18 september, tussen 10 en 20 u en zondag 19 september tussen  12 en 19 u mag iedereen een kijkje komen nemen in de splinternieuwe radiostudio langs ingang 2 van WZC Sint Jozef aan de St.Jozefstraat te Wiekevorst. Radio Apollo is te beluisteren via een eigen app, website en radiosonline.be

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Speciale promoties Check het hier