Nieuws uit de regio

31-08-2021 - Hallaar

Den Toer van Heist is terug

Het succesvolle wandelcriterium van Heistse KWB-afdelingen heeft vele maanden stil gelegen, maar kan eindelijk terug van start gaan. Op 15 augustus was er reeds een schuchtere start in Wiekevorst met enkele honderden wandelaars. Op zondag 19 september vanaf 8 u hoopt de KWB van Hallaar echter terug full force te gaan met de Berthoutwandeling waarop 1000 wandelaars of meer worden verwacht.

Eddy Helsen en zijn collega’s hebben mooie parcours uitgetekend door het provinciaal domein Averegten, langs het kasteel La Garenne in Itegem en door de vallei van de Grote Nete. Vertrek en aankomst is aan de parochiezaal in de Broekstraat achter de kerk. Van daaruit kan je kiezen voor afstanden van 5, 10, 12 en 16 km, waarbij de kortste afstand geschikt is voor alles op wieltjes. In de zaal of op het buitenterras kan je achteraf de inwendige mens terug versterken met soep, belegde broodjes en  pannenkoeken. Officieel kan je vertrekken tussen 8.30 u en 15 u, volgens de ervaringen van Eddie Helsne blijkt dat de eerste vroege vogels al rond 7 u of soms nog vroeger aan de deur komen kloppen om te vertrekken.

De 10 verschillende Heistse KWB-afdelingen hebben in 2008 het criterium Den Toer van Heist opgericht, waarbij bij elke wandeling stempels konden verdiend worden. Wie op het einde van het jaar een volledige stempelkaart kon voorleggen, krijgt een extra aandenken.    De 4 criteriumstempels die je vorig jaar kon verdienen, tellen mee om de 10 stempels te behalen voor een extra criteriumaandenken in februari 2022.

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Speciale promoties Check het hier