Nieuws uit de regio

29-08-2021 - Heist-op-den-Berg

Heistse handbal floreert

HC Heist is sinds zijn ontstaan in 2013 uitgegroeid tot een gezonde sportclub met in het verleden 5 teams in de officiële competitie van de regio Antwerpen/Vlaams Brabant. Vanaf volgend seizoen spelen de dames- en herenploegen ook op Vlaams Liga-niveau. Dat wordt gevierd met een Handbal-Stuif-In op zaterdag 11 september in De Sporthal aan de Lostraat. Daar kan iedereen vrijblijvend komen ontdekken hoe leuk handbal als teamsport kan zijn.

“Onze club won een online-challenge georganiseerd door de Vlaamse handbalfederatie VHV”, vertelt Kim Tobback van HC Heist. “In de eerste lockdown hebben we al onze leden via sociale media kunnen blijven motiveren om de proeven te doen en dus ook actief te blijven van thuis uit.  Dankzij die eerste plaats stelt VHV op de Stuif-In verschillende opblaasbare structuren ter beschikking waarop zowel bezoekers als onze leden hun handbalkunsten kunnen tonen. Zo zal er onder meer een reusachtige roos staan waar je kan testen hoe goed je kan mikken, de ‘ballenoorlog’ voor zij die willen weten wie het snelst en best kan gooien en de ‘slingerbal’ waarbij je de tegenstander van zijn of haar voetstuk mag werpen.”

Meer dan 100 actieve jeugdspelers leven zich in 6 gemengde leeftijdscategorieën iedere week  uit: jongens en meisjes vanaf 6 jaar t.e.m 18 jaar. Ouders die graag ook hun algemene conditie op wekelijkse basis willen onderhouden, zijn welkom bij HC Heist in het fithandbalprogramma.

Met de grootse Handbal Stuif-In viert HC Heist ook de promotie van zowel de heren als dames naar de Liga. Hiermee maakt HC Heist voor de eerste maal in zijn clubgeschiedenis de overstap van regionaal naar Vlaams niveau. Op vrijdag 20 augustus kreeg de familieclub nog meer goed nieuws. Het investeren in een gedegen jeugdwerking met gekwalificeerde trainers en een weldoordacht opleidingsplan werd bekroond met 3 sterren op het Gala van het Handbal.

Voor meer informatie over HC Heist en de Handbal Stuif-In kan u contact opnemen met Kim Tobback, Secretaris HC Heist (kim.jan@telenet.be of +32 477 63 24 50).

 

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier