Nieuws uit de regio

11-07-2021 - Heist-op-den-Berg

Alarm in Heist!

Door de stijging van de coronacijfers in Heist-op-den-Berg is het lokale bestuur van een ‘early warning’- naar een alarmfase gegaan nadat de afgelopen week een grote stijging van het aantal coronabesmettingen werd vastgesteld. Het gaat om een 90-tal besmettingen op een week tijd, waarvan meer dan de helft in de leeftijdscategorie tussen 16 en 25 jaar.

“De gemeente volgt daarmee dus de nationale tendens, waarbij vooral jongeren getroffen worden”, aldus David Geerts, in zijn functie van waarnemend burgemeester.

Door de contact tracing kon men ook vaststellen dat het zwaartepunt ligt in de deelgemeente Wiekevorst. Enkele Wiekevorstenaren wijzen daarvoor naar de ‘matchen op groot scherm’ waarbij de coronaregels blijkbaar niet strikt werden opgevolgd.

De lokale veiligheidscel volgt de situatie nauwgezet op.  “Wij roepen alle inwoners op om de geldende maatregelen nog steeds strikt toe te passen en voorzichtig om te springen met hun contacten,” aldus David Geerts. “Voel je je ziek maar werd je nog niet getest, of heb je een hoogrisicocontact gehad? Ga dan in quarantaine. Test je positief op het virus, dan moet je 10 dagen in isolatie gaan. Zo kunnen we hopelijk samen voorkomen dat er lokaal extra maatregelen genomen moeten worden.”

Gunter Bosmans

Kasseien - Kleiklinkers - Natuursteen - Recuperatiesteen … Gelegd of voor de doe-het-zelver

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Speciale promoties Check het hier