Nieuws uit de regio

11-07-2021 - Heist-op-den-Berg

Alarm in Heist!

Door de stijging van de coronacijfers in Heist-op-den-Berg is het lokale bestuur van een ‘early warning’- naar een alarmfase gegaan nadat de afgelopen week een grote stijging van het aantal coronabesmettingen werd vastgesteld. Het gaat om een 90-tal besmettingen op een week tijd, waarvan meer dan de helft in de leeftijdscategorie tussen 16 en 25 jaar.

“De gemeente volgt daarmee dus de nationale tendens, waarbij vooral jongeren getroffen worden”, aldus David Geerts, in zijn functie van waarnemend burgemeester.

Door de contact tracing kon men ook vaststellen dat het zwaartepunt ligt in de deelgemeente Wiekevorst. Enkele Wiekevorstenaren wijzen daarvoor naar de ‘matchen op groot scherm’ waarbij de coronaregels blijkbaar niet strikt werden opgevolgd.

De lokale veiligheidscel volgt de situatie nauwgezet op.  “Wij roepen alle inwoners op om de geldende maatregelen nog steeds strikt toe te passen en voorzichtig om te springen met hun contacten,” aldus David Geerts. “Voel je je ziek maar werd je nog niet getest, of heb je een hoogrisicocontact gehad? Ga dan in quarantaine. Test je positief op het virus, dan moet je 10 dagen in isolatie gaan. Zo kunnen we hopelijk samen voorkomen dat er lokaal extra maatregelen genomen moeten worden.”

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier