Nieuws uit de regio

05-07-2021 - Heist-op-den-Berg

"laat je niet vangen"

Criminelen maken gebruik van de anonimiteit op het internet en proberen massaal goedgelovige mensen op te lichten. Cybercriminaliteit is een verzamelnaam voor vormen van criminaliteit op of via het internet. In Heist zijn er niet alleen slachtoffers, maar ook al dader gesignaleerd. Oplichting via ICT-middelen kent een sterke stijging ten opzichte van 2019. Zo zien we in 2020 voor informaticacriminaliteit een stijging van 74%, voor internetfraude een stijging van 115%. Ook in 2021 zet deze stijgende trend zich verder. De komende twee weken zal politiezone Heist flyers verdelen rond cybercriminaliteit.

Vele mensen trappen nog in de val van criminelen die gebruik maken van oplichtingspraktijken via je gsm, computer of tablet. “Daarom blijft inzetten op preventie belangrijk”, aldus de nieuwe korpschef Eva Tolleneer.”Op de sociale media zetten we reeds in op het sensibiliseren van de burger. Toch missen we hier bepaalde groepen mee, zoals de oudere generatie. Daarom zetten we ook in op een klassieke manier van informeren en zullen de komende twee weken enkele jobstudenten flyers verdelen met tips en aandachtspunten. Criminelen zijn vaak innovatief en zetten in op maatschappelijke tendensen. Zo had je onlangs bijvoorbeeld valse berichten van vaccinatie-uitnodigingen. Het is belangrijk dat mensen elke keer ze een mail, sms of telefoon krijgen kritisch nadenken. De tips in de folder kunnen je op weg helpen om te weten waar je op moet letten."

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier