Nieuws uit de regio

30-06-2021 - Heist-op-den-Berg

Er wordt wat afgezocht in Heist!

De zomerse zoektochten in eigen streek, met de fiets of te voet, kennen steeds meer succes in de regio. Een leuke manier voor wie zijn zondagse fietstocht wat meer pit wil geven. Op een uitgestippeld parcours moet je foto’s herkennen uit een brochure die je kan aankopen voor enkele euro’s bij plaatselijke handelaars of bij de Heistse toeristische dienst in de Postweg. Opmerkzame samenstellers van de zomerzoektochten zijn specialist in het ontdekken van originele woningornamenten, opvallende tuinkabouters of aparte natuurfenomenen.

In de Heistse kerkdorpen kan je op deze manier ongekende paadjes ontdekken, vooral omdat je de ogen goed moet openhouden om de foto’s uit je opdrachtenbrochure te herkennen. Op die manier is het ook werken aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Naast de traditionele tochten, meestal uitgetekend door de lokale KWB of Landelijke gild, heeft de Heistse toeristische dienst  6 wandeltochtjes uitgestippeld van ongeveer 3 km, speciaal gericht op kinderen tussen 6 en 12 jaar. Je kan op stap in Grootlo, Pijpelheide, Heist-Goor, ’t Spek in Hallaar, Bruggeneinde  (tussen Heist en Hulshout) en op ’t Zonderschot. Deelnameformulieren kosten 2 euro of 10 euro voor het hele pakket.

 In Wiekevorst kan je voor de zoektocht van de Landelijke Gilde daarvoor terecht in het Avevetuincentrum aan de Kruisstraat. Voor de gilde van Heist-centrum heeft Jos Wyns een tocht uitgestippeld wyns.jos@skynet.be. Daar is zelfs een aparte versie voor kinderen uitgewerkt. In Hallaar is het de KWB die een mooie rit in elkaar knutselde (eddyhelsen@telenet.be) net als in Heist-statie (Leoke61@gmail.com ). En in Schriek moet je bij de lokale bakkers zijn voor een deelnameformulier. In de meeste gevallen is er ook een leuke prijs voor iedereen.

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier