Nieuws uit de regio

10-06-2021 - Hallaar

Meester Michel met pensioen

Hoewel hij al 22 jaar directeur is van de Vrije Basisschool in Hallaar is Michel Meuris nog altijd meester Michel voor ouders en kinderen. Vele leerlingen zullen onbegrijpend kijken als je naar de directeur vraagt. Het laatste jaar van zijn schoolcarrière voor zijn pensioen op 30 juni a.s. is door corona wel een beetje anders verlopen dan hij zich had voorgesteld, maar toch kijkt Michel voldaan terug: “Ik had hier een prachtige ploeg in een echte dorpsschool”

“Het laatste jaar is mijn agenda wel helemaal gewijzigd: geen schoolreizen, geen bezoeken aan het Cultuurcentrum, geen zeeklassen, geen schoolfeest…. Allemaal activiteiten die ik nog graag had georganiseerd”, aldus Michel Meuris over zijn laatste jaar voor zijn pensionering. “In de plaats daarvan steeds wijzigende coronamaatregelen en ook een besmetting gehad, waardoor we de school moesten sluiten. Maar ik bewonder wel de medewerkers en de leerlingen die alles goed hebben opgevolgd. De kinderen van het 5de en 6de leerjaar moeten op de speelplaats geen mondmasker dragen, maar velen doen het toch.”

Michel heeft zijn hele carrière in de lagere school van Hallaar gestaan. Daarbij passeerde hij in alle leerjaren, van het 1ste tot het 6de tot hij in 1999 directeur werd van de middelgrote school met 250 leerlingen die de Hallaarse vestiging toch is. “Het was een zeer bewuste keuze om leraar lager onderwijs te gaan studeren toen ik 18 was, ondanks dat men mij regentaat had aangeraden. Ik ben geen dag tegen mijn goesting gekomen, ook al omdat Hallaar nog een echte dorpsschool is.  Vele kinderen die ik 30 jaar geleden in de klas had, zijn nu ouders van jonge leerlingen en engageren zich in de ouderraad. In Hallaar hebben we ook en goeie samenwerking met de dorpsgemeenschap, met de Chiro, de fanfare, de parochie…kortom een echte dorpsschool. Alleen zouden er wat meer mannen moeten kiezen voor het prachtige beroep van onderwijzer. Na mijn vertrek blijven alleen meester Stijn in het 6de en meester Johan in de kleuterklas over”.

In zijn carrière van ongeveer 40 jaar heeft hij het onderwijs wel veel zien veranderen: “In eerste plaats zijn de kinderen mondiger geworden, een evolutie die ik eigenlijk wel toejuich. Wij hebben steeds geijverd voor een ‘open schoolcultuur’, niet op regeltjes gericht, een mentaliteit die ik graag aan mijn opvolger Els Claes wil doorgeven. De manier van lesgeven is ook sterk gewijzigd. In Hallaar is de tijd van het krijtbord al een tijdje voorbij en hebben wij steeds snel ingespeeld op de digitale wijzigingen. Het tijdperk van de beamer is ook al voorbij en nu staan alle lessen ‘in de cloud’ en op digitale schermen. Volgend schooljaar komt er zelfs een digitaal bord in de laatste kleuterklas. Daarnaast zijn er ook veel projecten van buitenaf die op de school afkomen en waar je moet rekening mee houden.”

Na zijn actieve schoolcarrière, en als de coronamaatregelen het toelaten, wil Michel zijn oude hobby weer opnemen en weer veel op reis gaan naar alle continenten.

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier