Nieuws uit de regio

31-05-2021 - Booischot

Lokaal Loket Kinderopvang

Eén van de vragen waar zwangere koppels al direct mee geconfronteerd worden is: Waar en hoe zal ons kindje opgevangen worden als we allebei weer aan het werk zijn? Om die reden heeft het Heistse lokale bestuur  het Lokaal Loket Kinderopvang opgericht vanaf 1 juni 2021 en dat werd voorgesteld in de Kinderopvang ’t Heiveldje in Booischot. In de eerste plaats willen ze de zoektocht van (toekomstige) ouders naar kinderopvang eenvoudiger maken.

Lokaal Loket Kinderopvang is een nieuwe manier van werken voor het lokale bestuur en de kinderopvangorganisaties. “We gaan voor (meer) samenwerking om ouders meer ondersteuning te bieden in hun zoektocht naar opvang van hun kind (0 tot 3 jaar)”, aldus schepen Kelly Van Tendeloo. “Het Lokaal Loket Kinderopvang is een neutraal aanspreekpunt voor ouders die op zoek zijn naar opvang voor hun kind tussen 0 en 3 jaar. Agentschap Opgroeien ondersteunt al enige tijd lokale loketten. In Heist-op-den-Berg namen we vorig jaar de beslissing om zo’n digitaal loket op te starten via www.opvang.vlaanderen . Ouders die een vraag naar kinderopvang stellen via het digitaal loket kunnen zo terecht bij 32 van de in totaal 38 opvanglocaties in Heist-op-den-Berg en deelgemeenten. De organisatoren van die opvanglocaties werken samen met het Lokaal Loket. Samen hebben zij 425 opvangplaatsen voor baby’s en peuters. In totaal zijn er 468 opvangplaatsen op grondgebied Heist-op-den-Berg voor kinderen van 0 tot 3 jaar “

Een (toekomstige) ouder die op zoek is naar opvang voor baby of peuter, kan de zoektocht starten op het online loket www.opvang.vlaanderen. Daar zie je op de zoekkaart alle locaties in Heist-op-den-Berg die opvang aanbieden voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Per locatie krijg je al heel wat informatie mee: type opvang, welke prijs, opvanguren, extra troeven, … Is de opvanglocatie van jouw voorkeur aangesloten bij het Lokaal Loket Kinderopvang, dan vul je je gegevens in en verstuur je je aanvraag naar de organisator van de kinderopvang. Je kan je aanvraag opvolgen via het digitaal platform en verder communiceren met de organisator van de kinderopvang.

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Speciale promoties Check het hier