Nieuws uit de regio

27-05-2021 - Wiekevorst

'Gewoon' leven om oud te worden

In woonzorgcentrum H. Familie in Wiekevorst vierde Maria Veraert – Mitteke voor de vrienden – haar 101-ste verjaardag, spijtig wel een beetje in mineur door de coronamaatregelen. Mitteke heeft altijd heel ‘gewoon’ geleefd, als meisje van boerenafkomst. “Hard werken en niet te zot doen”, dat is volgens haar het recept om zo oud te worden. En ze is nog een beetje fier ook, want de fotograaf mocht niet langskomen als ze nog niet naar de coiffeur was geweest.

Mitteke is afkomstig van Zoersel maar heeft lang in Leuven gewoond, omdat haar man bij den Boerenbond werkte. Haar echtgenoot was echter ook een goeie voetballer bij Zwarte Leeuw Rijkevorsel, waar Mitteke behoorlijk fier op is.  Omdat haar enige zoon in Herentals woont, is Mitteke 7 jaar geleden naar het Wiekevorstse woonzorgcentrum gekomen. “Ik word hier heel goe gesoigneerd en heb goei compagnie om een klapke mee te doen”.

Eén van de belangrijkste avonturen uit haar leven was natuurlijk WOII. “We zijn toen gevlucht tot in Belsele en daarna terug gekomen. Ik herinner me nog goed dat ik achter een houtmijt moest wegkruipen toen de Duitsers overvlogen om Antwerpen te gaan bombarderen.. Maar voor de rest heb ik een ‘gewoon’ leven gehad. Altijd mijn moeder goed geholpen en gezorgd dat het huishouden goed bleef draaien. Voor de resdt heb ik niks bijzonder gedaan om zo oud te worden.”

De redactie van C-life heeft alvast een afspraak gemaakt om volgend jaar haar 102de verjaardag met grote luister te vieren.

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier