Nieuws uit de regio

27-05-2021 - Wiekevorst

'Gewoon' leven om oud te worden

In woonzorgcentrum H. Familie in Wiekevorst vierde Maria Veraert – Mitteke voor de vrienden – haar 101-ste verjaardag, spijtig wel een beetje in mineur door de coronamaatregelen. Mitteke heeft altijd heel ‘gewoon’ geleefd, als meisje van boerenafkomst. “Hard werken en niet te zot doen”, dat is volgens haar het recept om zo oud te worden. En ze is nog een beetje fier ook, want de fotograaf mocht niet langskomen als ze nog niet naar de coiffeur was geweest.

Mitteke is afkomstig van Zoersel maar heeft lang in Leuven gewoond, omdat haar man bij den Boerenbond werkte. Haar echtgenoot was echter ook een goeie voetballer bij Zwarte Leeuw Rijkevorsel, waar Mitteke behoorlijk fier op is.  Omdat haar enige zoon in Herentals woont, is Mitteke 7 jaar geleden naar het Wiekevorstse woonzorgcentrum gekomen. “Ik word hier heel goe gesoigneerd en heb goei compagnie om een klapke mee te doen”.

Eén van de belangrijkste avonturen uit haar leven was natuurlijk WOII. “We zijn toen gevlucht tot in Belsele en daarna terug gekomen. Ik herinner me nog goed dat ik achter een houtmijt moest wegkruipen toen de Duitsers overvlogen om Antwerpen te gaan bombarderen.. Maar voor de rest heb ik een ‘gewoon’ leven gehad. Altijd mijn moeder goed geholpen en gezorgd dat het huishouden goed bleef draaien. Voor de resdt heb ik niks bijzonder gedaan om zo oud te worden.”

De redactie van C-life heeft alvast een afspraak gemaakt om volgend jaar haar 102de verjaardag met grote luister te vieren.

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier