Nieuws uit de regio

26-05-2021 - Booischot

68 verwaarloosde honden opgehaald in Booischot

Dierenbescherming Mechelen moest in een kennel in Booischot-statie 68 honden en puppys ophalen, nadat de kweker zelf contact had genomen met de gemeentelijke instanties. Het betrof een 100-tal honden, volwassen beesten en puppys, allemaal dieren van hetzelfde ras: cane corso. Dat is een Italiaanse hondensoort, vooral geschikt voor sportieve baasjes met veel plaats en hondenervaring. De rest van de dieren bleef in Booischot. Het Mechels dierenasiel kon niet meer honden meenemen wegens plaatsgebrek en vreest dat deze opvang nu al een financiële dobber zal worden.

“Gelukkig dat de kweker zelf inzag, dat het allemaal teveel voor hem werd en dat hij zelf niet meer kon instaan voor het welzijn van zijn dieren”, vertelt Katleen Vantyghem, schepen voor dierenwelzijn. “In het verleden heeft de kennel regelmatig controles gehad, zonder dat er belangrijke opmerkingen zijn geweest. Ik vermoed echter dat een traumatische ervaring vorig jaar, mee aan de oorzaak ligt van dit probleem. Toen heeft één van de honden de oude vader van de kenneluitbater doodgebeten.  Voor onze diensten was het ook een opmerkelijke interventie. Na de oproep van de man dachten zij er enkele honden te moeten gaan ophalen. Hoe verder zij op het domein kwamen, hoe schrijnender de situatie werd. Gelukkig hebben wij sedert enkele jaren een goede samenwerking met Dierenbescherming Mechelen, die al gedaan hebben wat ze konden. Voor Wendy Kerselaers en haar team wordt het een moeilijke situatie, niet alleen door plaatsgebrek, maar ook een zware financiële inspanning voor de opvang van al die dieren. Misschien kan dit verhaal een aantal mensen met een hart voor dieren er toe aanzetten om een donatie te doen.

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Speciale promoties Check het hier