Nieuws uit de regio

22-05-2021 - Heist-op-den-Berg

Arne schrijft ontdekkingsverhalen

De 8-jarige Arne Delen uit de Heistse Molenstraat heeft samen met zijn mama Katrien De Keersmaecker een boekje geschreven, geïllustreerd door zijn tante Tessa. ‘Arne, de ontdekker’ is geboren dank zij de lockdown en bevat 5 verhaaltjes over schatten zoeken en dieven die stelen. Ze kunnen voorgelezen worden aan kinderen vanaf de 2de kleuterklas of zelf te lezen door kinderen van het 2de leerjaar.

“Arne heeft het een beetje moeilijk met lezen en schrijven en gaat naar het IMG”, begint mama Katrien het verhaal “Toen tijdens de eerste lockdown de school en logopedie wegvielen, vond ik het belangrijk om thuis rond taal te blijven werken. In plaats van uit boekjes voor te lezen, vertellen wij graag verhaaltjes tegen elkaar die we zelf verzinnen. ‘Werkblaadjes invullen’ botste op veel weerstand, maar zelf verhaaltjes verzinnen en vertellen was zoveel leuker. Na een tijdje ben ik die verhaaltjes gaan opschrijven met de bedoeling ze dubbel te plooien tot een boekje voor Arne. Mijn zus Tessa heeft altijd graag getekend, maar alleen maar voor haarzelf. Zij maakte er dan illustraties bij, maar mijn zoon vond dat toch geen ‘echt boekje’. Toevallig kwam in aanraking met de beginnende uitgeverij Stokstaart en zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik heb altijd al wel veel interesse gehad in kinderboeken en vind het leuk om rond te dwalen in de kinderboekenafdeling van de bibliotheek”.

Arne is natuurlijk in de wolken met de aandacht: “Ik ben heel blij en vind het heel leuk. Vele kinderen op mijn school willen ook een boekje. Dan vergeet ik het soms wel mee te brengen van thuis.”  Zijn vriendjes komen al af met voorstellen voor als er een tweede boekje zou komen.

De inleiding en één van de verhaaltjes zijn helemaal op rijm. Arne, de Ontdekker kan besteld worden via www.arnedeontdekker.be of via de Facebookpagina met dezelfde naam.

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier