Nieuws uit de regio

18-05-2021 - Hallaar

Berthoutzonen bij Cooke & Verhulst

In de veel bekeken dagelijkse talkshow van James Cooke en Gert Verhulst op Play ‘ worden regelmatig populaire vedetten uitgenodigd. Op dinsdag 18 mei is het de beurt aan de Fanfare De Berthoutzonen uit Hallaar. “De reden waarom de muzikanten zijn uitgenodigd moet nog een beetje geheim blijven”, vertelt voorzitter Marc De Raet, die inderhaast nog een aantal muzikanten moest bijeen zoeken, want voor de opnames moesten ze al om 16 u in Studio 100 in Schelle zijn.

“In eerste instantie vroeg de redactie van Cooke & Verhulst om met een 25-tal muzikanten naar Schelle af te zakken,” doet De Raet het verhaal. “Volgens de coronaregels is dat niet gemakkelijk en daarom besloten we om de delegatie te beperken tot 15 muzikanten, waarbij uit elke sectie toch iemand zou vertegenwoordigd zijn, trompetten, saxen, bugels, baritons, bassen, slagwerkers…. Onze dirigent Bert Van Thienen sukkelt een beetje met zijn knie, maar deze gelegenheid wilde hij toch niet laten voorbij gaan.” 

De Hallaarse fanfare dankt deze uitnodiging waarschijnlijk omdat zij tot de crème-de-la-crème van de Vlaamse amateurorkesten behoren. Voor de Berthoutzonen is het een bekroning van een moeilijk werkjaar waarbij bijzonder weinig kon gerepeteerd worden en nog minder werd opgetreden. De laatste repetitielocatie is in open lucht onder de luifel van de lagere school in de L. Carréstraat te Hallaar.  Tijdens de pandemie viel de vereniging wel op door de originele fundraisingprojecten zoals de muzikale verjaardagskaarten die nog steeds kunnen besteld worden via www.berthoutzonen.be

De uitzending Cooke & Verhulst op dinsdag 18 mei start om 21.40 op Play 4

 

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier