Nieuws uit de regio

17-05-2021 - Heist-op-den-Berg

Heist in regenboogkleuren

Ter gelegenheid van Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie hangen bijna alle gemeenten de regenboogvlag uit als ondersteuning van de diversiteit. Heist wil nog een beetje verder gaan en heeft een aantal zitbanken een regenboogkleurtje gegeven: de bank rond de grote eik op de berghelling en de zitbanken op het Cultuurplein voor CC Zwaneberg.

De regenboogbanken kaderen ook in het project dat vorig jaar werd opgestart: ‘Allemaal anders, helemaal Heistenaar’, dat de aandacht voor diversiteit in alle lagen van de bevolking in de verf wil zetten. “Heist verschilt niet van andere gemeenten”, vertelt schepen voor gelijke kansen Kelly Van Tendeloo die samen diversiteitsambtenaar Stefanie Buls deze actie vorm heeft gegeven. “Als gemeente zijn wij verplicht om op te komen voor alle groepen in de samenleving. Wij proberen vooral te sensibiliseren via de lagere scholen en de jeugdbewegingen.  Wij dachten ook om een zebrapad in de regenboogkleuren te schilderen in de Frans Coeckelbergstraat maar krijtverf zou al na 2 dagen verdwenen zijn en echte straatverf in 6 verschillende kleuren is vrij duur”.

De bank onder de majestueuze eik op de berghelling zal volgend jaar echter ook tijdelijk moeten verdwijnen omdat de karakteristieke boom langzaam aan het sterven is omwille van de hard aangestampte grond. Daarom moet de ondergrond onder handen genomen worden om het prachtige Heistse landmark te redden.

Ook in Putte plant men extra’s naast het uithangen van de regenboogvlag. In elke deelgemeente is men op zoek naar plaatsen om met regenbooggraffiti op muren meer kleur in het straatbeeld te brengen.

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Speciale promoties Check het hier