Nieuws uit de regio

17-05-2021 - Heist-op-den-Berg

Heist in regenboogkleuren

Ter gelegenheid van Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie hangen bijna alle gemeenten de regenboogvlag uit als ondersteuning van de diversiteit. Heist wil nog een beetje verder gaan en heeft een aantal zitbanken een regenboogkleurtje gegeven: de bank rond de grote eik op de berghelling en de zitbanken op het Cultuurplein voor CC Zwaneberg.

De regenboogbanken kaderen ook in het project dat vorig jaar werd opgestart: ‘Allemaal anders, helemaal Heistenaar’, dat de aandacht voor diversiteit in alle lagen van de bevolking in de verf wil zetten. “Heist verschilt niet van andere gemeenten”, vertelt schepen voor gelijke kansen Kelly Van Tendeloo die samen diversiteitsambtenaar Stefanie Buls deze actie vorm heeft gegeven. “Als gemeente zijn wij verplicht om op te komen voor alle groepen in de samenleving. Wij proberen vooral te sensibiliseren via de lagere scholen en de jeugdbewegingen.  Wij dachten ook om een zebrapad in de regenboogkleuren te schilderen in de Frans Coeckelbergstraat maar krijtverf zou al na 2 dagen verdwenen zijn en echte straatverf in 6 verschillende kleuren is vrij duur”.

De bank onder de majestueuze eik op de berghelling zal volgend jaar echter ook tijdelijk moeten verdwijnen omdat de karakteristieke boom langzaam aan het sterven is omwille van de hard aangestampte grond. Daarom moet de ondergrond onder handen genomen worden om het prachtige Heistse landmark te redden.

Ook in Putte plant men extra’s naast het uithangen van de regenboogvlag. In elke deelgemeente is men op zoek naar plaatsen om met regenbooggraffiti op muren meer kleur in het straatbeeld te brengen.

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Speciale promoties Check het hier