Nieuws uit de regio

05-05-2021 - Heist-op-den-Berg

De groene long van 't Werft

Tussen de Biekorfstraat en de Werftsesteenweg, achter de nieuwe lokalen van Chiro Heist-station, werd de Buurtplek van ’t Werft officieel ingehuldigd. Helaas niet met een groot feest maar toch was, naast burgemeester Vleugels en enkele schepenen, ook Kathleen Helsen (CD&V), deputé van de provincie Antwerpen, naar Heist-station afgezakt. De nadruk werk gelegd op het feit dat het 3,5 ha grote terrein werd ingericht in samenspraak met de omwonenden, die verschillende aanpassingen deden aan de oorspronkelijke plannen.  

Eind 2017  is het startschot gegeven voor het project met onder meer inspraakvergadering in De Kosmonaut.  Het resultaat is een ontspannende groene long in een woonbuurt die zich steeds verder uitbreidt. Er is plaats voorzien voor rustige spelletjes voor kleine kinderen  en een avontuurlijke berg voor wie wat stoerder wil doen. Van het sportterrein wordt gretig gebruikt gemaakt door de sportafdeling van het vlakbij gelegen Heilig Hart College en de grote picknicktafel is zo gebouwd dat iemand met een rolstoel er ook gemakkelijk kan van genieten. De hoogstamboomgaard oogt nu nog klein, maar binnen enkele jaren kan elke bezoeker genieten van het vers plukfruit. Er is zelfs een klein, natuurlijke amfitheater, waar bijvoorbeeld openluchtlessen kunnen gegeven worden. Glijbanen en een stapstammenbos, keienpad en boomstammikado zorgen voor het nodige avontuur

Niet alleen het denkwerk rond het concept gebeurde samen met de buurt. Vanaf 2019 ging de realisatie van start in verschillende fases in samenwerking met lokale actoren. Meer dan 1.000 bomen en planten gingen in de grond met hulp van de Tuinbouwschool van het Heistse Atheneum. Samen met de leerlingen van de eerste kleuterklas en het vijfde leerjaar van Basisschool Heilig-Hartcollege Heist-op-den-Berg plantten ze het speelbos aan. Chiro Heist-station de hutten van wilgentakken.

Naast alle lovende woorden voor deze unieke buurtplek in Heist, is er ook de opmerking Jan Baestaens (ETA+) die zich vragen stelt bij de kostprijs van dit project. “Had de aankoopprijs van de grond (meer dan 1.200.000 euro) niet beter kunnen besteed worden aan andere projecten in de gemeente als het verwerven van de feestgrond naast PCC Schriek of een sporthal ten zuiden van de N10?”

 

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier