Nieuws uit de regio

28-04-2021 - Heist-op-den-Berg

Zaalwachter Wim en collega’s houden De Sporthal draaiende

Aan De Sporthal werd door de atleten en bestuur van turnkring Arduas, de grootste gebruiker van de sporthal,  feestelijk afscheid genomen van Itegemnaar Wim Goossens die op pensioen gaat als zaalwachter. Arduas-coördinator Leo Verbeeck wilde hiermee niet alleen Wim in de bloemen zetten, maar het hele zaalwachtersteam dat mogelijk heeft gemaakt dat, ondanks de strenge en steeds wisselende coronamaatregelen, de turnclub voor haar jonge leden onder de 12 jaar toch altijd actief is kunnen blijven in De Sporthal.

“Dankzij de werking van Wim en zijn collega’s zijn onze -12 jarigen steeds actief gebleven, buiten de eerste coronaweken in 2020,” vertelt Leo. “Wij mochten in de grote hal 6 bubbels van 10 en in de gymzaal 3 bubbels van 10 installeren zodat wij toch steeds 90 kinderen konden laten turnen. Op zaterdag was dat dikwijls van 9 u ’s morgens tot 20 u ’s avonds, waarbij zaalwachters als Wim er steeds moest voor zorgen dat de sanitaire maatregelen werden nageleefd: ontsmetten met alcoholgels, deuren openen voor ventilatie… Ik hem al gymzalen gezien van andere verenigingen: soms echte slagvelden!”.

Ook burgemeester Vleugels sloot zich daar bij aan: “Als bestuur hebben wij getracht met de veiligheidscel alle federale maatregelen zo goed mogelijk te vertalen maar uiteindelijk hangt de toepassing ervan nog altijd af van medewerkers alles moeten uitvoeren en in de sporthal kunnen wij rekenen op een goeie ploeg”.

Langs de andere kant gaf ook Wim Goossens toe dat het niet gemakkelijk was: “Zeker in het begin van de corona was het niet plezant. Als zaalwachters waren wij een beetje de boeman die iedereen tot de orde moest roepen, maar zeker met de turnkring is dat goed verlopen”.  Wim komt uit de diamantwereld en kwam langs een ommetje bij Van Hool  bij de opening  9 jaar geleden in De Sporthal terecht. “Ik zal vooral de ‘begankenis’ missen”, vertelt de zaalwachter; “ik heb bij Jessie al de planning voor de komende maanden opgevraagd, zodat ik zeker af en toe nog eens kan langs komen”.  Wim blijft wel in de sport actief als medewerker van KSK Heist die als vrijwilliger  verantwoordelijk is voor de voetbalterreinen van het voormalige FC Itegem die nu door KSK Heist als trainingsveld worden gebruikt.

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier