Nieuws uit de regio

24-04-2021 - Heist-op-den-Berg

Terug belgerinkel bij de winkel

De nationale actie ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’, om mensen meer op de fiets te krijgen, bestaat niet meer. Jammer, vinden de Duurzame Heistenaars. Daarom willen ze met steun van 3 studenten van het Heilig Hartcollege de sensibiliseringactie nieuw leven inblazen. Tijdens de maand mei zullen Sarah Cottenie, Elina Duym en Pieter Van Woensel de actie in goede banen leiden en administratief verwerken, als onderdeel van hun eindwerk op het college.

“Vooral de duurzaamheid van het project trok ons aan”, vertellen de jonge studenten. “Dat de actie de lokale handel stimuleert in deze corona-tijd is natuurlijk een bijkomende troef. Wij hebben ondertussen al een 80-tal winkeliers kunnen warm maken in het centrum van Heist en in de deelgemeenten. Die zijn herkenbaar aan de affiche van onze actie en de lijst is ook te vinden op www.duurzameheistenaars.be Die krijgen van ons allemaal een doos met materiaal. Bij hen kan je deelnamekaarten krijgen, waarop je bij elk bezoek met de fiets (of te voet) een stempel laat zetten. Telkens je een volle kaart inlevert, maak je kans op de prachtige fiets, geschonken door het Fietsatelier van de Kringwinkel. En verder zullen er tientallen waardenbons van lokale handelaars worden uitgeloot”.

Voor Sarah, Elina en Pieter, die Handel studeren aan het College, konden het gemeentebestuur overtuigen om er mee de schouders onder te zetten, maar verzorgen zelf het grootste deel van de actie. Hiermee hopen zij ook goede punten te verdienen, want deze actie hoort bij hun ‘Geïntegreerde Proef”, het eindwerk dat ze moeten maken om in het middelbaar te kunnen afstuderen.

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier