Nieuws uit de regio

21-02-2021 - Hallaar

Nog meer bomen gekapt in de Averegten

Vlak voor het nieuwe onthaalcentrum van de Averegten aan de Boonmarkt, werden ‘opnieuw’ weer een flink aantal bomen gekapt. Ondanks dat na de kaalslag in het midden van het bos, werd gezegd dat er niet extra meer zou worden gekapt, verdwijnen er weer een heel aantal bomen. “Deze kapping was al voorzien bij de bouw van het nieuwe onthaalcentrum voor een nieuwe parking”, vertelt boswachter Hans Limet, “maar ze werd zo lang mogelijk uitgesteld.”

Op de plaats van de recente kapping komt de nieuwe parking, die ook gebruikt kan worden al overflow voor evenementen op Ten Kerselaere, de Boonmarkt of de Heistse Tennisclub. “De parking zal uiteraard een groen karakter krijgen met voldoende bomen en struiken”, vult de boswachter nog aan “ en aan de kant van de Isschotweg werd al boscompensatie uitgevoerd”. Verder belooft Limet dat door en de open plek die enkele maanden geleden gecreëerd werd, een nieuwe wandelweg zal gebouwd worden. Dat gebeurt waarschijnlijk in het najaar, omdat het daarvoor redelijk droog moet zijn. “De eerste kiemplanten van de heide zijn daar al te zien, maar het gebied zal toch een jaar of 5 nodig hebben om zich volledig te ontwikkelen.”  Aan de kant van de Ischotweg werden verschillende bomen aangeplant maar worden verder geen werken uitgevoerd en mag de natuur zijn gang gaan. De ‘kweken’ zijn een soort bosreservaat waar alleen een bestrijding van de Amerikaanse vogelkers zal gebeuren, conform het beheerplan. Er wordt wel een doorgang voorzien, waarvoor een vergunning is aangevraagd, maar dat zal nog eventjes duren. De boswachter benadrukt ook dat natuur meer is dan bomen alleen. “De graslanden van de Averegten zijn vaak amper bemest in het verleden en herbergen zeldzame plantensoorten. Deze vol bomen planten is daarom geen verbetering van de biodiversiteit”.

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier