Nieuws uit de regio

11-02-2021 - Putte

Voorbereid op alle calamiteiten

Tijdens een dry-run werd in het Gemeenschapscentrum Klein Boom het vaccineren ingeoefend met een 30 vrijwillige medewerkers en 20 acteurs. De kandidaten voor een vaccin kwamen niet altijd zonder moeilijkheden binnen, maar beeldden verschillende situaties uit die kunnen voorkomen. Kan iemand in een rolwagen gemakkelijk binnen?  Hoe stel je vragen aan iemand die volledig doof is? Hoe vang je iemand op die brutaal iedereen wil voorsteken “omdat ze te weinig tijd heeft om aan te schuiven”?

Omdat logistiek manager Chris Van Tongelen niet aanwezig kon zijn, werden de honneurs waargenomen door Bjorn Peeters, HR-manager van het vaccinatiecentrum. “Alles samen kunnen we op ongeveer 500 vrijwilligers beroep doen” aldus een tevreden Peeters. “Dat gaat van gepensioneerden tot jongeren, van schooldirecteurs tot poetsvrouwen. Wie we eventueel nog zouden kunnen gebruiken zijn voetbalstewards. Die hebben ervaring om rustig om te gaan met baldadige mensen. Niet dat we die direct veel verwachten, maar je weet toch nooit”. Voor medische vragen zoals “Kan ik zelf mijn vaccin kiezen?”, was medisch verantwoordelijke Guido Penninckx in de buurt.

De acteurs gingen echt op in hun rol, in zoverre dat zelfs de politie werd opgeroepen om een opdringerige jongedame tot kalmte aan te manen. “Ongetwijfeld zullen er bij de echte vaccinatie nog andere problemen de kop op steken, maar we hebben het voordeel dat de levering van de vaccins niet massaal zal zijn in het begin, zodat we rustig kunnen opstarten”, aldus Peeters.

Ook de burgemeesters Peter Gysbrechts van Putte en Lode Van Looy van Bonheiden kwamen een kijkje nemen. “In het begin lijkt het wel een grote chaos”, ondervond Van Looy, “maar gelukkig zullen we links en rechts wel kunnen bijsturen door de trage opstart”.

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Speciale promoties Check het hier