Nieuws uit de regio

07-02-2021 - Heist-op-den-Berg

Drugtoerisme in Heist

Op zaterdag 6 februari vond een grootschalige politieactie plaats in Heist-op-den-Berg. De actie ondersteunde de bovenlokale actie ‘Etoile’ tegen de handel in verdovende middelen en het drugstoerisme. Daarnaast werd er bijstand verleend aan De Lijn voor het controleren van reizigers op bussen (in het bijzonder rond de mondmaskerplicht). 

De controles vonden plaats op verschillende tijdstippen en locaties in Heist-op-den-Berg. Bij de actie werden 20 politiemensen en 2 politiehonden ingezet. 

In totaal werden 57 voertuigen, 6 bussen, 2 bromfietsen, 2 fietsers en 89 personen gecontroleerd. Er werden vijf bestuurders geverbaliseerd voor drugs. Van twee chauffeurs werden de rijbewijzen zelfs  onmiddellijk ingetrokken vanwege rijden onder invloed van drugs. Daarnaast kreeg één persoon een onmiddellijke inning voor foutieve boorddocumenten. Ook werden twee processen-verbaal uitgeschreven voor illegaal verblijf. En ondanks alle voorlichting kregen drie personen een proces-verbaal voor het niet dragen van een mondmasker. Verder werden er 10 GAS-pv’s uitgeschreven voor foutparkeren en één proces-verbaal voor rijden in de verkeerde richting.

 Opvallend was dat van de 37 reizigers die door  De Lijn werden 37 reizigers gecontroleerd werden er  12 personen een ticket kregen inzake fraude met het vervoerbewijs.  Dat is bijna 1 op 3 die dus niet in orde waren met hun ticket.

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Speciale promoties Check het hier