Nieuws uit de regio

01-02-2021 - Heist-op-den-Berg

Heistse PVDA steunt postbodes

Op donderdag 21 januari brak in het Heistse postverdeelcentrum een spontane staking uit naar aanleiding van een nieuwe dienstregeling die de werkdruk te sterk zou verhogen. Na tussenkomst van de regiomanager gingen de Heistse postbodes ’s anderdaags terug aan het werk. De lokale afdeling van PVDA besloot de postmedewerkers een hart onder de riem te steken met een door kinderen gemaakte spandoek. "Ze hebben de afgelopen maanden bergen werk verzet, de aangepaste regeling ging de werkdruk nog verhogen. Is dat hun bedanking?"

Een nieuwe regeling, waarbij er ook twee postbodes minder ingezet gingen worden, zagen de werknemers niet zitten. PVDA Heist-op-den-Berg reageert hiermee met een symbolische bedanking. Enkele bestuursleden gingen zondag een spandoek hangen aan de toegangspoort van het verdeelcentrum. "De spandoek werd gemaakt door enkele kinderen, daarna gingen de volwassene ermee naar het centrum." zegt Senne Heremans van PVDA Heist-op-den-Berg. "We vinden het onaanvaardbaar dat de werkdruk nog verhoog zou worden, de postbodes hebben bergen werk verzet. Is dat hun bedanking? Dit is uiteraard een symbolische actie om de postbodes te bedanken, maar er is nood aan structurele hervormingen. Eerst werd er geapplaudisseerd en nu dan de werkdruk verhogen, dat staat haaks op elkaar." PVDA diende in november nog een voorstel in de kamer in voor meer vaste contracten en loonsverhoging voor de postmedewerkers.

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Speciale promoties Check het hier