Nieuws uit de regio

26-01-2021 - Hulshout

Hulshoutse school helemaal dicht

Nadat eerder het vierde leerjaar B en het 5de leerjaar in quarantaine moesten, is op maandag 25 januari door de crisiscel beslist dat de hele gemeentelijke basisschool aan de Strepestraat dicht gaat tot maandag 1 februari. Na een vermoedelijke besmetting van een leerling in een ander leerjaar, lijkt het virus zich over de klassen heen te verspreiden. Daarom werd beslist de ganse afdeling aan de Strepestraat uit voorzorg te testen en ook in quarantaine te plaatsen. De school aan de Grote Baan blijft wel open.

De ouders van de kinderen die naar school gaan in de vestiging Strepestraat worden door de school geïnformeerd over het verloop hiervan en de noodzakelijke quarantaineperiodes. Het gemeentebestuur drukt er op het niet zo is dat in alle klassen van de Strepestraat besmettingen voorkomen. De leerlingen worden uit voorzorg in quarantaine geplaatst en getest.

Zolang er binnen het gezin geen symptomen of bevestigde besmettingen zijn, hoeven ouders en overige gezinsleden niet in quarantaine. Op basis van nieuwe inzichten hebben experts van het Agentschap Zorg en Gezondheid in een nieuwe richtlijn gesteld dat niet het hele gezin, maar enkel de leerling zelf, in quarantaine dient te gaan.

In de vestiging Grote Baan zijn geen besmettingen gekend. Deze vestiging blijft open.  De situatie wordt hier zeer nauw opgevolgd.

Zoals eerder ook in bij de sluiting van de basisschool in Hallaar is voor de leerlingen van de vestiging Strepestraat in deze situatie ook geen noodopvang voorzien worden.

Het gemeentebestuur blijft ook benadrukken: "Heeft iemand in uw gezin ziektesymptomen, contacteer dan direct uw huisarts! Blijf uw sociale contacten maximaal beperken en de algemene coronarichtlijnen volgen".

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Speciale promoties Check het hier