Nieuws uit de regio

19-01-2021 - Hallaar

Alle activiteiten in Hallaar geschrapt

Door de clusteruitbraak van corona in de basisschool van Hallaar in het zesde leerjaar worden van 19 tot en met 24 januari ook alle culturele, sportieve en jeugdverenigingsactiviteiten voor kinderen jonger dan 13 jaar op het grondgebied van Hallaar on hold te zetten. Bovendien vraagt het gemeentebestuur dat alle kinderen jonger dan 13 jaar uit gezinnen met kinderen die school lopen in de basisschool van Hallaar, niet zouden deelnemen aan de activiteiten buiten Hallaar.

Alle kinderen en al het schoolpersoneel zijn in quarantaine. Om een volledig beeld van de situatie in de school te krijgen, zullen alle leerlingen en al het schoolpersoneel getest worden door een mobiel testteam van het UZA op donderdag 21 januari . De betrokken leerlingen en hun gezinnen hebben de nodige instructies gekregen via de school. In afwachting van de bekendmaking van de testresultaten heeft het college van burgemeester en schepenen dus beslist om alle activiteiten voor Hallaarse kinderen te schrappen. Verenigingen op het Heistse grondgebied met een aanbod voor kinderen jonger dan 13 jaar vragen we hun leden op deze regel te wijzen.

De gemeentelijke veiligheidscel en de medische expert van de regio volgen de situatie op het grondgebied Heist-op-den-Berg nauwgezet op.

“We vragen iedereen om de richtlijnen strikt toe te passen en waakzaam te zijn op hun eigen gezondheid en die van hun naasten.  Als je wordt geïnformeerd dat je een hoog- of laagrisicocontact hebt gehad, neem dan contact op met je huisarts en volg zijn/haar instructies nauwgezet op,” aldus de mededeling van het gemeentebestuur.

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Speciale promoties Check het hier