Nieuws uit de regio

28-12-2020 - Wiekevorst

Een hart voor de zorg en de landbouw

Met meer dan 130 tractoren werd op een veld aan Bernum te Wiekevorst op zondagavond een lichtend hart gevormd. In de eerste plaats om te laten zien dat de landbouwsector, ook in moeilijke tijden, klaar staat om iedereen van verse voeding te voorzien en anderzijds als ‘hart onder de riem’ voor iedereen in de zorg en in het bijzonder voor de thuisverpleging en het personeel van het RVT Sint-Jozef in Wiekevorst.

Het idee van het lichtend hart met landbouwtractoren kwam van Vic Geerts die samen met Steven Vannueten en Bart Vermeulen het geheel op touw heeft gezet met steun van de volledige ploeg van de Wiekvorstse Landelijke Gilde. Op de akker van Steven verzamelde meer dan 130 tractoren, niet alleen uit Wiekevorst of Heist maar uit de ruime regio, tot Geel, Ramsel en Koningshooikt.

“In 2020 konden we onze leden helaas nauwelijks samenbrengen”, vertelt gildesecretaris Kurt Vets, “We weten dat velen op dit moment moeilijke tijden beleven. Vandaar dat we iedereen die het moeilijk heeft met dit lichtende hart een hart onder de riem willen steken. Daarnaast is dit lichtende hart ook een symbool van  hoop. Immers komt het einde van de Covid-19 pandemie stilletjes in zicht en we hopen in de loop van 2021 onze normale werking weer te kunnen opstarten.”

Op die manier laat de agrarische sector zien, dat ze ook tijdens deze crisis, klaar staat om iedereen van verse en veilige voeding te voorzien en om te helpen waar ze kan.  Tot slot wilde Landelijke Gilde Wiekevorst, op deze manier ook iedereen bedanken die zich tijdens deze crisis extra inzet voor de samenleving.

Het grote publiek werd niet op voorhand op de hoogte gebracht om te vermijden er teveel toeschouwers zouden komen kijken. Het opstellen van de tractoren duurde meer dan een uur een druilige regen, waardoor de verwachtte drone niet kon opstijgen. Wel stond er een hoogtewerker van 18 m hoog zodat toch leuke beelden konden geschoten worden.

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

KN Light

KN Light is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken. Nu ook installateur van zonnepanelen.

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier