Nieuws uit de regio

20-11-2020 - Heist-op-den-Berg

Geef eens een schoendoos cadeau

Het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) aan de Oude Godstraat te Heist is dit jaar een inzamelpunt voor de Shoebox-actie van de vzw Samaritanen. Ze verzamelen schoendozen met wat lekkers en een strikje rond om uit te delen aan kansarmen, thuislozen, mensen die anders geen kerstgeschenk zouden krijgen.

Onder het motto “omdat iedereen recht heeft op een kerstgeschenk” roept CAW scholen, bedrijven en particulieren in de weken voor Kerstmis op om schoendozen te vullen met een tiental voedingswaren en dranken (alcoholvrij, niet bederfbare producten, gemakkelijk te openen en klaar om te gebruiken) en een wenskaart. Het geheel verpak je vervolgens als een prachtig kerstgeschenk.

Dankzij de vrijgevigheid van de schenkers hebben de Samaritanen tijdens de actie heel wat dozen kunnen inzamelen en uitdelen aan de daklozen en kansarme families van België. Wat begon in 2006 met 2850 dozen leverde in 2019 al meer dan 47.000 dozen op. Dit keer kan je dus ook op het CAW van Heist-op-den-Berg, Oude Godstraat 40,  Shoeboxen afgeven, op 3 vrijdagen: concreet kan je dus bij hen terecht op vrijdag 27/11, 4/12 en 11/12, telkens tussen 9u10 en 16u45.

De Shoebox-actie, een initiatief van De Samaritanen vzw, is inmiddels uitgegroeid tot een bekende traditie. (Zie ook https://www.shoe-box.be/nl ) .In samenwerking met regionale armoedeorganisaties delen zij deze Shoeboxen uit, voor een deel aan daklozen in het Brussels gewest. Een kleine attentie waarmee ze vele mensen een warme Kerst bezorgen.

Wens je meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Janne Geyskens op  0490 11 93 01.

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Speciale promoties Check het hier