Nieuws uit de regio

17-11-2020 - Heist-op-den-Berg

Wat groeit er in mijne hof?

Volgende zomer organiseert de gemeente Heist een tuinwedstrijd om het straatbeeld op te waarderen door tuin- en gevelaanleg. Ondanks ‘landelijk Heist-op-den-Berg’ zijn er toch teveel verharde oppervlakten in onze dorpen. Omdat voor vaste planten het najaar de beste plantperiode is, wordt de wedstrijd nu al aangekondigd. Zolang het niet vriest kunnen tuinen nu aangepakt worden voor een mooi resultaat in 2021. “We willen vooral mensen stimuleren om  hun kale voortuin vol klinkers of keitjes om te vormen tot een groene zone met inheemse, bijenvriendelijke planten  die zorgen voor een goeie biodiversiteit”, aldus milieuschepen Sarah Wouters. ”Ook het strak geschoren gazonnetje mag best een beetje fleuriger worden”.

Er zijn niet alleen prijzen voor particuliere voor- en achtertuintjes, maar voor handelspanden, industriezones en erfbeplanting op boerderijen, in totaal 7 verschillende categorieën.  De wedstrijd richt zich tot mensen die dit najaar of volgend voorjaar hun tuin onder handen nemen, of die dat de laatste 3 jaar gedaan hebben. Ook wie een stoeptegel verwijderd om een leuke gevelbeplanting te realiseren, komt in aanmerking. Iedereen is vrij wat betreft de keuze van bomen, struiken en planten zolang het levende bloemen en planten betreffen. Inheemse en bijenvriendelijke boom- en  plantensoorten en vaste planten krijgen een hogere waardering omwille van hun bijdrage aan het behoud van de biodiversiteit.

Inschrijven kan nog tot 1 mei op www.heist-op-den-berg.be/tuinwedtrijd. Belangrijk is één  of meerdere foto’s van de toestand vóór en na de aanplantingswerken. In de zomer zal de jury dan een rondgang maken door de gemeente en aan de eerste drie van elke categorie een geldprijs toekennen. Alle deelnemers krijgen echter een attentie.

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Speciale promoties Check het hier