Nieuws uit de regio

17-11-2020 - Heist-op-den-Berg

Wat groeit er in mijne hof?

Volgende zomer organiseert de gemeente Heist een tuinwedstrijd om het straatbeeld op te waarderen door tuin- en gevelaanleg. Ondanks ‘landelijk Heist-op-den-Berg’ zijn er toch teveel verharde oppervlakten in onze dorpen. Omdat voor vaste planten het najaar de beste plantperiode is, wordt de wedstrijd nu al aangekondigd. Zolang het niet vriest kunnen tuinen nu aangepakt worden voor een mooi resultaat in 2021. “We willen vooral mensen stimuleren om  hun kale voortuin vol klinkers of keitjes om te vormen tot een groene zone met inheemse, bijenvriendelijke planten  die zorgen voor een goeie biodiversiteit”, aldus milieuschepen Sarah Wouters. ”Ook het strak geschoren gazonnetje mag best een beetje fleuriger worden”.

Er zijn niet alleen prijzen voor particuliere voor- en achtertuintjes, maar voor handelspanden, industriezones en erfbeplanting op boerderijen, in totaal 7 verschillende categorieën.  De wedstrijd richt zich tot mensen die dit najaar of volgend voorjaar hun tuin onder handen nemen, of die dat de laatste 3 jaar gedaan hebben. Ook wie een stoeptegel verwijderd om een leuke gevelbeplanting te realiseren, komt in aanmerking. Iedereen is vrij wat betreft de keuze van bomen, struiken en planten zolang het levende bloemen en planten betreffen. Inheemse en bijenvriendelijke boom- en  plantensoorten en vaste planten krijgen een hogere waardering omwille van hun bijdrage aan het behoud van de biodiversiteit.

Inschrijven kan nog tot 1 mei op www.heist-op-den-berg.be/tuinwedtrijd. Belangrijk is één  of meerdere foto’s van de toestand vóór en na de aanplantingswerken. In de zomer zal de jury dan een rondgang maken door de gemeente en aan de eerste drie van elke categorie een geldprijs toekennen. Alle deelnemers krijgen echter een attentie.

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Guy Mariën

Guy Mariën is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Speciale promoties Check het hier