Nieuws uit de regio

16-11-2020 - Itegem

Bomen als monumenten

“Niet alleen ‘stenen gebouwen’ verdienen het om als monument geklasseerd te worden”, dat vindt het Regionaal Rivierenlandschap, een samenwerkingsverband van 14 gemeenten in het zuidwesten van de provincie Antwerpen. Daarom zijn ze op zoek  naar ‘speciale bomen’ om een inventaris van het houtig erfgoed op te stellen.

Een voorbeeld van zo’n bijzondere boom is de linde op het Sint Guibertusplein te Itegem. Tijdens het Ancien Régime kwam de schepenbank, verantwoordelijk voor zowel bestuur als rechtspraak, hier samen om te vergaderen en recht te spreken. De lindeboom, die al dateert uit 1755, werd in 2014 nog onder handen genomen door boomverzorgers. Samen met der erfgoeddienst Berg & Nete willen ze de erfgoedbomen in kaart brengen o mna te denken voer hun rol in de toekomst. Weet jij nog een bijzondere boom staan die in aanmerking komt? Dat hoeft niet altijd een bekende boom te zijn als in het centrum van Itegem maar misschien een apart exemplaar ergens in de Netevallei of misschien wel achteraan in je tuin. als je denkt dat die op de lijst van houtig erfgoed zou moeten verschijnen, laat dat dan weten via info@bergennete.be of op 014 30 40 42

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier