Nieuws uit de regio

11-11-2020 - Hallaar

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen

 Normaal zou op 11 november de eerste kerstmarkt van het seizoen doorgaan in het WZC Ten Kerselaere, waar ze op Wapenstilstand gewoonlijk overrompeld worden door de bezoekersmassa. In de plaats daarvan koos men dit jaar voor een ontbijtmandenactie. De meer dan 400 ontbijtkorven werden ter plaatse gebracht met de nieuw aangeschafte wagens. Tegelijkertijd werden ook de mogelijkheden van het Thuiszorgteam voorgesteld, een nieuwe service voor oudere mensen van Heist-centrum, Hallaar en Itegem.

Het thuiszorgteam is opgericht om mensen zo lang mogelijk in hun eigen huis te laten wonen. Het gamma van hun activiteiten is dan ook bijzonder uitgebreid waarbij de hulpverlening is samengebracht in één geheel. Dat gaat van hygiënische zorgen, wondzorgen, opvolging van diabetes, medicatiebeheer en andere verplegende zorgen tot ondersteuning bij het poetsen en strijken en aangepast vervoer en rolstoelvervoer met begeleiding voor dokterconsultaties, boodschappen en andere verplaatsingen. Ten Kerselaere kan daarvoor rekenen op de rijker ervaring van de Emmaüskoepel waar het onder thuishoort. De vzw Emmaüs is een groepering voor gezondheids- en welzijnszorg, die circa 7000 medewerkers telt, verspreid over 26  voorzieningen waaronder vier woonzorghuizen: Ten Kerselaere – Ambroos - Hof van Arenberg – Sint Jozef

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier