Nieuws uit de regio

11-11-2020 - Hallaar

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen

 Normaal zou op 11 november de eerste kerstmarkt van het seizoen doorgaan in het WZC Ten Kerselaere, waar ze op Wapenstilstand gewoonlijk overrompeld worden door de bezoekersmassa. In de plaats daarvan koos men dit jaar voor een ontbijtmandenactie. De meer dan 400 ontbijtkorven werden ter plaatse gebracht met de nieuw aangeschafte wagens. Tegelijkertijd werden ook de mogelijkheden van het Thuiszorgteam voorgesteld, een nieuwe service voor oudere mensen van Heist-centrum, Hallaar en Itegem.

Het thuiszorgteam is opgericht om mensen zo lang mogelijk in hun eigen huis te laten wonen. Het gamma van hun activiteiten is dan ook bijzonder uitgebreid waarbij de hulpverlening is samengebracht in één geheel. Dat gaat van hygiënische zorgen, wondzorgen, opvolging van diabetes, medicatiebeheer en andere verplegende zorgen tot ondersteuning bij het poetsen en strijken en aangepast vervoer en rolstoelvervoer met begeleiding voor dokterconsultaties, boodschappen en andere verplaatsingen. Ten Kerselaere kan daarvoor rekenen op de rijker ervaring van de Emmaüskoepel waar het onder thuishoort. De vzw Emmaüs is een groepering voor gezondheids- en welzijnszorg, die circa 7000 medewerkers telt, verspreid over 26  voorzieningen waaronder vier woonzorghuizen: Ten Kerselaere – Ambroos - Hof van Arenberg – Sint Jozef

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Lingerie Christiann

De lingeriezaak van Heist-op-den-Berg en verre omstreken. Iedereen heeft het recht om zich mooi te voelen. Daarom geven wij u persoonlijk advies en bieden we u een ruime kwalitatieve keuze aan lingerie, badmode, nachtmode, homewear en herenondergoed en -zwembroeken.

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier