Nieuws uit de regio

08-11-2020 - Heist-op-den-Berg

Bomen wijken voor riolering

Op zaterdag 7 november werd in de Westerlosteenweg een flinke rij bomen afgezaagd, omdat ze in de weg staan voor de gescheiden riolering die er vanaf maandag 9 november wordt aangelegd. Het gemeentebestuur belooft wel om nieuwe bomen te planten, zodra de werken zijn uitgevoerd. De werken zullen vermoedelijk duren tot maart 2021. Zolang zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn richting Booischot, wel éénrichtingsverkeer in oostelijke richting naar Heist-centrum.

Het openbreken van het fietspad en het aanleggen van de nutsleidingen ondergronds gebeurt in 2 fasen: tot december het eerste deel van de rotonde tot aan de Zodnerschotsesteenweg, het tweede deel vanaf vermoedelijk vanaf januari 2021 tot aan huisnummer 133. De eigenlijke rioleringswerken beginnen ook in januari ter hoogte van de Bergebeek. Eens de werken klaar zijn, wordt het afvalwater afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Heist aan de Herentalsesteenweg waar het na zuivering in de Grote Nete wordt geloosd. Het propere regenwater kan ter plaatse in de bodem sijpelen of langs grachten vertraagd weglopen.

Fietsers kunnen de omleidingsweg gebruiken langs de Oudestraat (in de buurt van het sportcentrum) en de Grooenstraat. Doorgaand verkeer zal moeten rondrijden langs de Lostraat tot op de Liersesteenweg (N10) en naar Booischot via de Kleine Steenweg.

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier