Nieuws uit de regio

08-11-2020 - Heist-op-den-Berg

Bomen wijken voor riolering

Op zaterdag 7 november werd in de Westerlosteenweg een flinke rij bomen afgezaagd, omdat ze in de weg staan voor de gescheiden riolering die er vanaf maandag 9 november wordt aangelegd. Het gemeentebestuur belooft wel om nieuwe bomen te planten, zodra de werken zijn uitgevoerd. De werken zullen vermoedelijk duren tot maart 2021. Zolang zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn richting Booischot, wel éénrichtingsverkeer in oostelijke richting naar Heist-centrum.

Het openbreken van het fietspad en het aanleggen van de nutsleidingen ondergronds gebeurt in 2 fasen: tot december het eerste deel van de rotonde tot aan de Zodnerschotsesteenweg, het tweede deel vanaf vermoedelijk vanaf januari 2021 tot aan huisnummer 133. De eigenlijke rioleringswerken beginnen ook in januari ter hoogte van de Bergebeek. Eens de werken klaar zijn, wordt het afvalwater afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Heist aan de Herentalsesteenweg waar het na zuivering in de Grote Nete wordt geloosd. Het propere regenwater kan ter plaatse in de bodem sijpelen of langs grachten vertraagd weglopen.

Fietsers kunnen de omleidingsweg gebruiken langs de Oudestraat (in de buurt van het sportcentrum) en de Grooenstraat. Doorgaand verkeer zal moeten rondrijden langs de Lostraat tot op de Liersesteenweg (N10) en naar Booischot via de Kleine Steenweg.

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier