Nieuws uit de regio

04-11-2020 - Heist-op-den-Berg

Bergstraat wordt 'fietsstraat'

Nadat enkele grote steden als Mechelen en Kortrijk hun centrum hadden omgedoopt tot ‘fietsstraat’, wordt in de Heistse Bergstraat nu ook voorrang gegeven aan fietsers. Het deel waar nu éénrichtingsverkeer geldt, tussen de Leopoldlei en de Berkenstraat, krijgt het officiële statuut van ‘fietsstraat’. In de Heistse winkelstraat is het vanaf nu verboden om een fietser in te halen met de wagen.

De verkeerssituatie in de Bergstraat onderging grote wijzigingen in maart naar aanleiding van corona. Zo werd er een enkelrichting ingevoerd waardoor voetgangers en ook de terrassen meer ruimte kregen. De rijbaan werd versmald en het kruisen van auto en fietser bleef mogelijk. Maar het inhalen van fietsers is op de meeste plaatsen onmogelijk. “De verplichte tussenafstand van 1 meter binnen de bebouwde kom kon zelden tot nooit gerespecteerd worden”, aldus schepen van mobiliteit Katleen Vantyghem. “Als een voertuig een fietser wil inhalen, leidt dit mogelijk tot gevaarlijke situaties of een verhoogd onveiligheidsgevoel bij fietsers in beide richtingen. Daarom werd beslist om in dit gedeelte van de Bergstraat een fietsstraat in te stellen. Dit maakt dan dat het verboden is om hier fietsers in te halen.  Op die manier wil het lokale bestuur meer duidelijkheid en vooral veiligheid creëren”.

Er zullen extra fietssymbolen en andere ondersteunende markeringen aangebracht worden in dit gedeelte van de Bergstraat. Dit verduidelijkt de aanwezigheid van fietsers in de tegenrichting.

Op het gedeelte tussen Berkenstraat en Molenstraat/Spoorwegstraat is momenteel tweerichtingsverkeer toegelaten. De rijbaan is er voldoende breed zodat het inhalen van een fietser met voldoende tussenafstand zonder problemen kan.

Om de Bergstraatwandelaars er op te wijzen dat men steeds de wandelstrook aan de rechterkant te gebruiken,   zullen er over de volledige lengte van de Bergstraat stoepstickers en markeringen geplaatst worden om de wandelrichting te verduidelijken.

 

Guy Mariën

Guy Mariën is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

In de Ster Mode

Dames- & herenmode

lees meer

Speciale promoties Check het hier