Nieuws uit de regio

15-10-2020 - Heist-op-den-Berg

Woonwijk of speelbos?

De oude Aldi-winkel in de Stationsstraat staat al een tijdje leeg en aangrenzend is het bouwbedrijf Mattijs uit de Oude Mechelbaan verhuisd naar het Industriepark. De gemeente is bezig met een Ruimtelijk UitvoeringsPlan omdat de zone op het gewestplan is ingekleurd als ‘ambachtelijke bedrijven en KMO’.  Een deel van de site bestaat uit bosgebied dat door de Chiro van Heist-centrum wordt gebruikt. Die zien niet graag gebeuren dat het wordt ingekleurd als woongebied zoals in de voorstellen van het Adviesburo C-P, aangesteld door de gemeente. De Chiro wil graag het behoud  en uitbreiding van het bos als officieel ‘Speelbos’.

Iedereen heeft zo zijn idee voor de invulling van de Aldi-site:  het studiebureau stelt een woonwijk voor met gemeenschappelijke parking ,  de lokale ondernemersvereniging Unizo Heist wil er ook kantoren die aan 200 mensen werkgelegenheid kunnen bezorgen en de NMBS is in de buurt op zoek naar extra parkeerplaatsen.

 “Op het eerste masterplan stonden er zelfs appartementsblokken vlak achter onze Chirolokalen.” zegt Senne Heremans, volwassen begeleider van de  Chirojongens in hun lokaal hebben in de Oude Liersebaan, naast de basisschool. “Het speelbos is een enorme meerwaarde voor onze leden. Elk lid of oudlid heeft zijn eigen ervaringen en herinneringen aan het bos. Nu nog steeds komen de kinderen er massaal uitgerend als om 14 u het fluitsignaal wordt gegeven. Het speelbos leeft enorm. De weken na de openbare zitting over het RUP hebben we niet stilgezeten. We nodigden buurtbewoners uit en bekeken hoe het speelbos een bredere invulling zou kunnen krijgen. Ik ben tevreden van het resultaat.” De Chiro pleit voor een openbaar speelbos dat opgewaardeerd zou kunnen worden. Zo schrijven ze in hun suggestiebrief dat het bos kan dienen als wandelzone en speelbos met natuurlijke speeltoestellen voor de buurtkinderen en Chiroleden, maar ook als educatief gebruik voor de lagere school inde Oude Liersebaan. “Het is een zeldzaam stuk natuur in het centrum van Heist-op-den-Berg dat maximaal benut kan worden. Een opkuis is dan wel noodzakelijk, maar ook hier willen wij ons mee achter zetten. De opmaak van het RUP geeft de gemeente een uitgelezen kans om kernontwikkeling en bosbehoud met elkaar te combineren.” aldus Senne Heremans. De Chiro nodigt daarom ook alle buurtbewoners en sympathisanten uit om ook de suggestie van het invoegen van een bouwvrij speelbos in het RUP op te sturen naar team Planning en Ontwikkeling. Mats, Twan, Gus en Kas van de Chiro hebben samen met de volwassenbegeleider al een voorstel ingediend. “Hoe meer mensen ons voorstel indienen, hoe meer gehoor het zal krijgen, denken we. Alle informatie om een voorstel in te dienen staat vanaf nu op onze website chiro.heist-centrum.be . ” zo luidt het. Wie meer informatie wenst omtrent het RUP Aldi-site kan dit vinden op de website van de gemeente. Een voorstel of suggestie indienen gaat nog tot en met 21 november 2020.

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier