Nieuws uit de regio

09-10-2020 - Heist-op-den-Berg

Schriek wordt de ster van Bokrijk

In 1969 verhuisde de majestueuze pastorij van Schriek naar het Openluchtmuseum in Bokrijk om daar één van de belangrijkste blikvangers te worden van gebouwen uit de 18de eeuw. Sedert vorig jaar wordt het gebouw, dat in 1776  werd gebouwd, grondig gerestaureerd wat het voormalig Schriekse pronkstuk nog meer cachet zal geven. Ter gelegenheid van de Nacht van het Erfgoed kan je op vrijdag 23 oktober om 20 uur in de Sint-Jan Baptistkerk in Schriek meer vernemen over het unieke pronkstuk van Bokrijk.

De pastorie van Schriek (1776) wordt van in de toegangspoort tot aan het achterpoortje van de tuin beheerst door een strikt volgehouden symmetrie; op de middenas ligt de gang van het imposante woonhuis. Van hieruit heeft men toegang tot een wachtkamer, de keuken, een slaapkamer en een rijkelijk ingerichte ontvangstruimte.

De Schriekse pastoors zijn blijkbaar ook levensgenieters geweest want de pastorij heeft een flinke  wijnkelder. Toch had zeker niet elke pastoor in die tijd een goede en gevulde wijnkelder. De wijn werd geschonken bij hoog bezoek zoals de bisschop of andere oversten van de pastoor. Daarnaast kon de voorraad miswijn er worden bewaard.

De restauratiespecialist van Bokrijk komt langs in Schriek om het project uitgebreid toe te lichten. Daarnaast vertelt lokaal expert Paul Vermylen je alles over de boeiende geschiedenis van deze bijzondere pastorij. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht en kan tot 19 oktober via 015 22 86 94 of cultuur@heist-op-den-berg.be

Foto (c) Bokrijk

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Speciale promoties Check het hier