Nieuws uit de regio

09-10-2020 - Heist-op-den-Berg

Schriek wordt de ster van Bokrijk

In 1969 verhuisde de majestueuze pastorij van Schriek naar het Openluchtmuseum in Bokrijk om daar één van de belangrijkste blikvangers te worden van gebouwen uit de 18de eeuw. Sedert vorig jaar wordt het gebouw, dat in 1776  werd gebouwd, grondig gerestaureerd wat het voormalig Schriekse pronkstuk nog meer cachet zal geven. Ter gelegenheid van de Nacht van het Erfgoed kan je op vrijdag 23 oktober om 20 uur in de Sint-Jan Baptistkerk in Schriek meer vernemen over het unieke pronkstuk van Bokrijk.

De pastorie van Schriek (1776) wordt van in de toegangspoort tot aan het achterpoortje van de tuin beheerst door een strikt volgehouden symmetrie; op de middenas ligt de gang van het imposante woonhuis. Van hieruit heeft men toegang tot een wachtkamer, de keuken, een slaapkamer en een rijkelijk ingerichte ontvangstruimte.

De Schriekse pastoors zijn blijkbaar ook levensgenieters geweest want de pastorij heeft een flinke  wijnkelder. Toch had zeker niet elke pastoor in die tijd een goede en gevulde wijnkelder. De wijn werd geschonken bij hoog bezoek zoals de bisschop of andere oversten van de pastoor. Daarnaast kon de voorraad miswijn er worden bewaard.

De restauratiespecialist van Bokrijk komt langs in Schriek om het project uitgebreid toe te lichten. Daarnaast vertelt lokaal expert Paul Vermylen je alles over de boeiende geschiedenis van deze bijzondere pastorij. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht en kan tot 19 oktober via 015 22 86 94 of cultuur@heist-op-den-berg.be

Foto (c) Bokrijk

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier